«Να απευθυνθεί στην εκλογική της βάση η Ν.Δ.»

Νέο «χτύπημα» από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Επικρατείας, σε συνέντευξή της στο Βήμα FM,  έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος τονίζοντας πως «πρέπει να απευθυνθεί στην εκλογική της βάση η Ν.Δ.». Η πρώην υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία της με τον ΕΝΦΙΑ τονίζοντας ότι ήταν λάθος η σύλληψη και η εφαρμογή του, ενώ αναφερόμενη στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας , είπε πως «θα κριθεί στην ώρα της».

 «Χρειάζεται μια μείωση 1,5 δισ. ευρώ»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, «ο ΕΝΦΙΑ, ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος και στη σύλληψη και στην εφαρμογή του, άρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές και προσαρμογή. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μια μείωση 1,5 δισ. ευρώ από τα προβλεπόμενα έσοδα. Όχι από αυτά που είχαμε ψηφίσει αλλά από αυτά που θα έβγαιναν αν πραγματικά ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να πληρώσει την οποία δεν έχει. Και από εκεί και πέρα, βεβαίως, στην εφαρμογή να προσαρμοστεί στις πραγματικότητες.

Και η προσαρμογή, κατά τη γνώμη μου είναι μία: Η πρώτη προσαρμογή είναι το θέμα των αντικειμενικών αξιών. Όταν οι αντικειμενικές αξίες είναι πλασματικές, είναι και όλα όσα απορρέουν από αυτές πλασματικά».

 «Καθυστερήσεις στην κυβερνητική πολιτική»

Η βουλευτής της Ν.Δ .δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις στην κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ορισμένα πράγματα στα οποία έχουμε καθυστερήσει. Όταν από το λαθρεμπόριο σήμερα, χάνουμε 1 δισεκατομμύριο, είναι το 1 δις που ζητάω να κοπεί από τον ΕΝΦΙΑ».

Ερωτηθείς αν η Ν.Δ. μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει διορθώνοντας λάθη του ΕΝΦΙΑ, η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε ότι αυτό είναι εφικτό αν η Ν.Δ. απευθυνθεί στην εκλογική της βάση. «Αν η Ν.Δ. συγκροτημένα παρουσιάσει σήμερα μια αξιόπιστη προοπτική της μετά μνημονιακής εποχής, δηλαδή της αναπτυξιακής λογικής, του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και απευθυνθεί στον φυσικό της χώρο. Ο φυσικό μας χώρος είναι η κεντροδεξιά, είναι οι παραγωγικοί, είναι οι αγωνιζόμενοι Έλληνες, είναι οι Έλληνες που απεχθάνονται τα άκρα, είναι οι Έλληνες που είναι  φιλο-ευρωπαίοι.

Η εκλογική βάση της ΝΔ δεν είναι οι μισαλλόδοξοι, οι ρατσιστές, οι ξενοφοβικοί, είναι οι Έλληνες που πιστεύουν στον εαυτό τους». Επίσης, είπε ότι ένα άνοιγμα στο κέντρο είναι αναγκαίο καθώς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τον καλύψει σήμερα το χώρο αυτό. «Άρα ο χώρος αυτός αυτή τη στιγμή είναι ορφανός και η Ν.Δ. πρέπει να εκφράσει αυτούς τους πολίτες».

“Δεν μπορεί να εκτοξευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ”

Ωστόσο, η κυρία Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εκτοξευτεί. «Δηλαδή με αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει 50%, δεν έχει. Και γιατί δεν έχει; Διότι οι έλληνες έχουνε γίνει σοφότεροι από την κρίση, βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ζητάνε συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτές λοιπόν οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν έρχονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

Για την προεδρική εκλογή

Σχετικά με την προεδρολογία η βουλευτής επεσήμανε ότι όλο αυτό θα κριθεί στην ώρα του καθώς κρίνει ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι καθοριστικοί για το πολιτικό κλίμα που θα επικρατήσει στη χώρα. «Αν υπάρχει πολιτικό κλίμα στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού και ηρεμίας, αυτή η βουλή μπορεί και πρέπει κατά τη γνώμη μου να εκλέξει πρόεδρο. Και επειδή μιλήσατε πριν για δημοσκοπήσεις, βλέπετε ότι στον κόσμο, στους πολίτες, το αίτημα είναι να εκλεγεί ΠτΔ. Το αίτημα είναι να μην γίνουν εκλογές. Η Ελλάδα βγαίνει απ’ αυτόν τον βούρκο τον οποίο ήτανε και τη λάσπη. Άρα αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να στηρίξουμε προσπαθώντας να διορθώσουμε τις αδυναμίες. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ και πιστεύω αυτό θέλει και ο πολίτης. Άρα τα ονόματα είναι πρόωρα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και τυχόν κίνδυνο της συγκυβέρνησης η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι «Δεν είναι δική μου θέση να σχολιάζω τα ενδο-Πασοκικά, αλλά η εικόνα αυτή για έναν πολίτη, ούτε καν πολιτικό, ο οποίος έχει μια αίσθηση της πραγματικότητας σήμερα στην Ελλάδα είναι μια εικόνα ανησυχητική. Ελπίζω και εύχομαι να καταφέρουνε να βγούνε απ’ αυτήν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε πάλι στο σοβαρό θέμα για τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή έχοντας ότι «σήμερα, έχουμε μια πραγματική εθνοκάθαρση. Είναι μια εικόνα αποτρόπαια, αυτό το οποίο συμβαίνει. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το τι γίνεται. Είναι κάτι το φρικιαστικό. Και η Ευρώπη και η Αμερική παρακολουθούν μέχρι σήμερα, με ελάχιστη αντίδραση. Είναι ώρα να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα