Ναι υπό όρους στην αύξηση μισθών

Θετική είναι η ανταπόκριση της ΓΣΕΒΕΕ στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751€. Σε συνάντηση που είχαν ο Πάνος Σκουρλέτης με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας, ο Γιώργος Καββαθάς τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2012, εφόσον όμως γίνει σταδιακά και με την παράλληλη παροχή ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας, με τον υπουργό Εργασίας πρόσθεσε, ότι οι αναπροσαρμογές στον βασικό μισθό θα πρέπει να γίνουν σε ορίζοντα τριετίας και να είναι αποτέλεσμα του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, ενώ τάχθηκε κατά της αύξησης του κατώτερου μισθού με κυβερνητική απόφαση.
Επισήμανε δε ότι η αύξηση στον κατώτερο μισθό θα τονώσει τη ζήτηση και θα ενισχύσει την ρευστότητα των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε επίσης ότι το σημαντικότερο σε αυτή τη φάση είναι η κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου η επαναφορά της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων χωρίς την οποία όπως είπε «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα άδειο πουκάμισο».
Εάν αλλάξει ο νόμος, ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων μπορεί να ξεκινήσει αμέσως, είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και πρόσθεσε ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν «εφόσον αντέχει η αγορά» να οδηγήσουν σε αύξηση του βασικού μισθού μεγαλύτερη των 751 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα