“Νέο δημοψήφισμα θα είναι η ταφόπλακα”

«Το προηγούμενο δημοψήφισμα έφερε τα capital control που διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα νέο δημοψήφισμα θα είναι η ταφόπλακα». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσανατολίζονται στη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος.
Στη συνέχεια αναφερόμενος την αξιολόγηση τόνισε: «Αναγνωρίζουμε την ύψιστη ανάγκη να κλείσει η 2η αξιολόγηση. Αν δεν μπορούν, αν δεν θέλουν, να έρθουν στην Βουλή και να ζητήσουν από κάποιον άλλο να το κάνει. Παράταση στην παράταση και άλλες μεσοβέζικες λύσεις, δεν υπάρχουν».
Καταθέτοντας την άποψη του για το ποια θα ήταν η ιδανική λύση διακυβέρνησης ανέφερε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια θαρραλέα, μία γενναία ομάδα, με γνώση, σχέδιο και λογική. « Όχι άλλους ανίκανους που όλη μέρα συζητάνε τα σκουριασμένα τους όνειρα πίνοντας φραπέ. Και μετά πηγαίνουν στην Ευρώπη με απλωμένο το χέρι και λένε “δώστε μας κάτι”. Έτσι η χώρα πάει από μνημόνιο σε μνημόνιο».
Τέλος, αναφερόμενος σε όσους μιλούν για έξοδο από ευρωζώνη και δραχμή τόνισε ότι αυτή η λύση συμφέρει αυτούς που έχουν τα λεφτά τους έξω. «Και υπάρχουν πολιτικοί – επιχειρηματίες –δημοσιογράφοι – εργολάβοι, που δεν θα χάσουν. Όλοι οι άλλοι όμως θα ζήσουμε μια κόλαση. Σκεφθείτε μια χώρα με αδυναμία παραγωγής, ανάγκες δανειοδότησης και νόμισμα καρυδότσουφλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα αγροτικά
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για το θέμα των αγροτικών μπλόκων υπογράμμισε ότι «οι αγρότες έχουν τα δίκαια τους αλλά πρέπει επιτέλους να βρούμε ένα τρόπο συνεννόησης και έξω από τα μπλόκα», ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιπροσωπευτικού οργάνου όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων που μέσα απ’ αυτό θα πιέζουν για λύσεις και θα συνομιλούν με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση καθώς «Δεν μπορεί κάθε φορά η χώρα, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι να ταλαιπωρούνται στο δρόμο για να κερδίσουν ψίχουλα από μια κυβέρνηση».
Τέλος ερωτώμενος για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών ανέφερε ότι «μας ξαφνιάζουν οι απαιτήσεις κάποιων δανειστών. Δυστυχώς όμως, υπεύθυνος και αυτός που πυροδότησε την απειλητική αυτή συμπεριφορά κάποιων δανειστών είναι ο κ. Τσίπρας»
Για τον Μουζάλα
Την επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη: «O κ. Mουζάλας τσακώνεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ελληνικό. Οι σπόνσορες των προσφύγων αλλάζουν, αλλά οι άνθρωποι παραδόξως συνεχίζουν να υποφέρουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα