Νέα… καμπάνα στην ΕΠΟ!

Δεν μπήκε καλά ο μήνας στην ΕΠΟ που μετά το μπλοκάρισμα των τραπεζικών της λογαριασμών για οφειλές σε ιδιωτική εταιρία καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο στην UEFA λόγω της σκανδαλώδους αδειοδότησης του Πανιωνίου το περασμένο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, η UEFA είχε ανάψει «κόκκινο» στην χορήγηση άδειας των Νεοσμυρνιωτών, ωστόσο η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης αποφάσισε τελικά να δώσει άδεια στους κυανέρυθρους (κόντρα και στην αρχική εισήγηση του Δημητρίου), κάτι το οποίο κρίθηκε -ορθώς- εσφαλμένο. Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απαίτησε το «ξήλωμα» των μελών του δευτεροβάθμιου οργάνου, κάτι που θα επικυρωθεί άμεσα από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

«Η UEFA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΠΟ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Η άδεια συμμετοχής χορηγήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, σε αντίθεση με την εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (1/12) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητά από την ΠΔΕ την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση άμεσα και θα λάβει κάθε μέτρο προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα