Μπεργκ… ο αθόρυβος «εκτελεστής» στο «πάνθεον» των σκόρερ

Ήρθε το καλοκαίρι του 2013 και συνέδεσε την παρουσία του με την αυγή μίας νέας, δύσκολης, αλλά σε κάθε περίπτωση γεμάτης προοπτική, εποχή για τον Παναθηναϊκό. Κλήθηκε να σηκώσει βαρύ φορτίο, καθώς διαδεχόταν έναν σπουδαίο σκόρερ και παράλληλα μία ισχυρότατη προσωπικότητα, που λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της ομάδας, τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Μάρκους Μπεργκ, όχι μόνο κάλυψε το κενό του Γάλλου, αλλά μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια και παρ’ ότι απουσίαζε συχνά λόγω διαφόρων προβλημάτων, κατάφερε να μπει στη δεκάδα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του «τριφυλλιού», ξεπερνώντας, με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ηρακλή, τους Σισέ, Αντωνίου και Αλβαρέζ!

Ο Σουηδός έφτασε τα 57 τέρματα στο διάστημα αυτό και εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, το καλοκαίρι που θα έχει συμπληρώσει τρία χρόνια στον σύλλογο της Αθήνας, θα έχει μέσο όρο πάνω από 20 γκολ ανά σεζόν!

Ο Μάρκους Μπεργκ ήρθε το καλοκαίρι του 2013 και χρεώνεται ως ανακάλυψη στον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος το διάστημα εκείνο κατείχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι». Το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει με μεταγραφή, καθώς – εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου – θα αγωνιστεί στο Euro 2016, στη Γαλλία, ενώ έχει ήδη καταρτιστεί μία μεγάλη λίστα με ευρωπαϊκούς συλλόγους που ενδιαφέρονται.

Ο Παναθηναϊκός, εφόσον ο ποδοσφαιριστής εκφράσει την επιθυμία να πάρει μεταγραφή, είναι αναγκασμένος να το συζητήσει, ορίζοντας τις απαιτήσεις του σε ένα ποσό γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα