Μπάχαλο με τα Play Off!

 

Μόδα έχει γίνει να μην ολοκληρώνεται υπό κανονικές συνθήκες το ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετίζονται και με το Κύπελλο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ως γνωστόν, μέχρι πριν από λίγες μέρες η τέταρτη ομάδα των Play Off ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τελικά η δεύτερη αξιολόγηση του φακέλου του Πανιωνίου επέτρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να μετάσχει αυτή στους αγώνες κατάταξης. Όπερ σημαίνει, ότι ο σύλλογος της Ηπείρου δικαιούται να προσφύγει στην UEFA. Ένα το κρατούμενο.

Επίσης, μέχρι την Τρίτη δεν μπορεί να καταρτιστεί καλεντάρι, αφού είναι πιθανό να αγωνιστεί η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει πως τα Play Off δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από τις 10 Μαΐου.

Ο τρίτος λόγος που βρισκόμαστε σε αναμονή έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την προκήρυξη, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League, αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου! Αν αναρωτιέστε το γιατί, υπάρχει λόγος. Η επικύρωση απαγορεύεται, διότι δύναται μία ομάδα να δημιουργήσει επεισόδια και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Άρα, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιβολής τιμωρίας. Αν γίνουν επεισόδια στον τελικό, επειδή θεωρείται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς  (δεν υπολογίζονται τα Play Off, που θεωρούνται αγώνες κατάταξης με διαφορετικά βαθμολογικά κριτήρια) τότε η τιμωρίες μεταφέρονται για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα