Μονοήμερη επίσκεψη Νετανιάχου στη Κύπρο

Στη Κύπρο θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη μονοήμερη  επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται σε επιφυλακή εν όψει της αφιξης του Ισραηλινού πρωθυπουργού   ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σε συσκέψεις που έχουν ήδη γίνει στην αστυνομία αποφασίστηκε η ασφάλεια, την ημέρα εκείνη, να φτάσει στο πιο υψηλό επίπεδο με την συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου και τμήματα.

Οι εκατοντάδες αστυνομικοί που θα επιστρατευθούν θα πάρουν θέσεις από το αεροδρόμιο μέχρι και το Προεδρικό Μέγαρο, αφού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν θα επισκεφθεί κανέναν άλλο χώρο και δεν θα δει άλλους επίσημους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Νετανιάχου στην περιοχή, θα χρησιμοποιηθεί το ελικόπτερο της αστυνομίας αλλά και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, σκάφος της οποίας θα βρίσκεται ανοιχτά του αεροδρομίου. Αναμένεται ότι θα μετακινηθεί με δικό του όχημα, ενώ πολυπληθής θα είναι η προσωπική του φρουρά, η οποία θα σχηματίσει ομπρέλα προστασίας.

Στο πόδι βρίσκεται ως αναμένεται και η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, όπου μέλη της ασφάλειάς της βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Κύπριους αξιωματικούς της Αστυνομίας για διευθέτηση και της τελευταίας λεπτομέρειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα