Μια περίεργη μήνυση της Χ.Α. κατά αναρχικού

Δικάζεται σήμερα στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής ότι ήταν ο δράστης των φθορών των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν στις 6/4/2014 και μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την φυλακή Δομοκού ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης και ενώ το λεωφορείο με τους διαδηλωτές επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές δυνάμεις το σταμάτησαν ώστε να προβούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε «αναγνώριση» των διαδηλωτών, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που προέβησαν σε φθορές στα γραφεία τους.

Πολίτης Φαρσάλων που καταγγέλλεται από διαδηλωτές ότι είναι μέλος της Χ.Α. αναγνώρισε τον Γρ. Τσιλιμαντό (στέλεχος του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου) ως το άτομο το οποίο σήκωσε στους ώμους του άλλο άτομο, το οποίο έσπασε τα τζάμια των γραφείων της Χ.Α.. Βέβαια από την πλευρά τους ο μηνυόμενος και άλλοι διαδηλωτές αντιτείνουν ότι πρόκειται για ψευδή κατηγορία καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε καθόλου στην πόλη των Φαρσάλων, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τον προσκομιζόμενο ταχογράφο του οχήματος. Κι ακόμα επικαλούνται ότι ο δήθεν δράστης έχει υποστεί προ ετών μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου και δεν μπορεί να σηκώνει βάρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα