ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Μνημονιακό κόμμα πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Φαίνεται ότι ακόμα υπάρχει μια μεγάλη απόσταση και το χειρότερο απ’ όλα δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε ενεργούς συμμάχους εκτός Ελλάδας», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.
«Αυτό ήταν κάτι που δυστυχώς το καλλιεργήσαμε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλλιεργήσαμε ένα εχθρικό κλίμα και αυτό έρχεται τώρα απέναντί μας όταν χάνουμε ακόμα και τους πιο παραδοσιακούς συμμάχους του νότου», τόνισε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Υπάρχει απόσταση, βέβαια αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο κ. Τσίπρας στην προ-ημερησίας συζήτηση στη βουλή έβαλε πολύ χαμηλά τη μπάρα. Μίλησε μόνο για το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στην ενέργεια. Αυτό δείχνει τελικά ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να υποχωρήσει η κυβέρνηση, αλλά τελικά να καταλήξουμε σε μία συμφωνία χωρίς καμία αναπτυξιακή διάσταση, χωρίς καμία ελάφρυνση του χρέους. Η πραγματικότητα είναι ότι για το χρέος δεν ακούγεται κάτι διαφορετικό από την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται στην πράξη ένα μνημονιακό κόμμα», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος επίσης σημείωσε: «Και γιατί λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακό κόμμα; Γιατί μόνη του ελπίδα είναι η δόση και μόνο του σχέδιο είναι μια νέα συμφωνία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα