Μην μας υπολογίζεις για εταίρους

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους το Ποτάμι ήταν το μοναδικό κόμμα, που ξεκαθάρισε τη θέση του σε ότι αφορά τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. «Το Ποτάμι δεν διεκδικεί ρόλο κυβερνητικού εταίρου σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για την εξεύρεση εθνικά επωφελών λύσεων, σε πρόσωπα και προτάσεις».
Σε αυτή τη βασική θέση κατέληξε σύσκεψη των βουλευτών του κόμματος και της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού του. Επίσης, εκτιμήθηκαν ως «παράλογες», απαιτήσεις των εταίρων που σηματοδοτούν εκδικητική πολιτική και δεν συνάδουν με τις αρχές της ΕΕ, ενώ αποφασίστηκε ότι το Ποτάμι σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής, θα αποκρούσει «τις συνεχείς προσπάθειες κωλυσιεργίας της Προέδρου του Σώματος και θα κινηθεί αποφασιστικά, ώστε να υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες και μέρες».
Ο Θεοδωράκης
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση, σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να πάρει γρήγορα την σωστή απόφαση. «Ελπίζουμε, κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις να πάρουν τις αποφάσεις που τους αναλογούν, έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε μία νέα εποχή», δήλωσε.
«Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει, δυστυχώς, νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά, όμως, ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα