«Μην κάνεις πίσω με τις μεταρρυθμίσεις»

«Αν ο Πρωθυπουργός ειλικρινά πιστεύει όλα αυτά, που είπε στη συνέντευξη τύπου για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, εμείς είμαστε στο πλευρό του», διαβεβαιώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Αρκεί βέβαια κάποια στιγμή να πούμε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις», αναφέρει στη δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού και καταλήγει: «Και επειδή κάποιοι στην Αθήνα έχουν ήδη αρχίσει να μουρμουράνε και να δυσανασχετούν, καλούμε τον κύριο Τσίπρα να μη διστάσει και να μη φοβηθεί. Η Κοινοβουλευτική δύναμη του Ποταμιού είναι εδώ για να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Το σημαντικό είναι τη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία και να ριχτούμε όλοι στη δουλειά».

Την ίδια ώρα το Ποτάμι με επίσημη ανακοίνωση ζητάει ενημέρωση για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες: «Δυστυχώς, τα όσα διαρρέουν από αυτές τις συναντήσεις δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς όσο και για την “αντιπρόταση” των εταίρων μας. Πόσο μάλλον όταν τα διεθνή Μέσα παρουσιάζουν κατά κανόνα μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πως έχουν τα πράγματα».
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την απασχολεί “πώς θα βαφτίσουμε τη συμφωνία” ή «τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι”. Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα, αλλά και χωρίς βήματα στο κενό».

Ο Λυκούδης

«Εμείς, το Ποτάμι, αλλά και εγώ προσωπικά όταν λέμε ότι συνοδεύουμε την κυβέρνηση σε αυτή τη διαπραγμάτευση με την ηθική μας συμπαράσταση το εννοούμε», σημείωσε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.
Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής σημείωσε επίσης: «τούτη εδώ την ώρα καλό είναι να αφήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να πορευτεί με το δικό της σχέδιο το οποίο θα έχει τα αποτελέσματα. Αν υπάρξει ένας θετικός συμβιβασμός θα τον χαιρετήσουμε όλοι. Και η κυβέρνηση θα έχει και τη δόξα της επιτυχίας. Αν δεν πάει καλά θα εισπράξει, και είναι λογικό, το κόστος μιας αποτυχίας».
Και πρόσθεσε: «Αυτή την ώρα η συμπαράστασή μας πρέπει να είναι πέρα και έξω από λογικές παρατηρήσεις. Και εγώ, πρέπει να σας πω, προφανώς αν η τρόικα αντικατασταθεί με τον όρο θεσμικοί εμπειρογνώμονες απ’ ότι διάβασα θα είναι το ίδιο πράγμα. Ή επίσης αν το μνημόνιο δεν λέγεται μνημόνιο και λέγεται νέα συμφωνία ή κάπως αλλιώς. Αυτό σημαίνει να είσαι ειλικρινής όταν λες ότι: “ας πάτε να διεκδικήσετε αυτά που πρέπει και έχετε την ηθική μας συμπαράσταση, εφαρμόζοντας το σχέδιό σας”. Θα δούμε τα αποτελέσματα. Ελπίζω και εύχομαι να είναι θετικά. Έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου όπως και όλοι μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα