Μηνύματα απέστειλε η Φώφη

“Το στοίχημα της Θεσσαλονίκης κερδήθηκε”. Αυτό αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη για την χθεσινή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Βελλίδειο.

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι η ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, για τα οποία, όπως είπε, «αυτοί κλαίνε και ψηφίζουν» και φέρνουν ένα τέταρτο Μνημόνιο χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση. Αυτό ήταν το πρώτο «καρφί» με αποδέκτη την κυβέρνηση, ενώ το δεύτερο «καρφί» είχε αποδέκτη τη Ν.Δ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ στάθηκε συγκεκριμένα στις ευθύνες της Ν.Δ. «για την καταστροφική για την οικονομία περίοδο 2004-2009» και σημείωσε με ιδιαίτερη σημασία πως η λύση για τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, η οποία, όπως πρόσθεσε, δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική της για την πολιτική των τεράστιων ελλειμμάτων.

Άλλο ένα «καρφί» της Φώφης Γεννηματά αφορούσε τα σενάρια που διακινήθηκαν από κυβερνητικούς κύκλους και φιλοξενήθηκαν στο πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης «Αυγής» για τη λεγόμενη «συμμαχία των προθύμων» κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ. Η «Αυγή» είναι βαθιά νυχτωμένη. Εμείς σταθερά σε αυτόνομη πορεία», είπε.

«Καρφιά» επιφύλαξε, όμως, και για τα εσωκομματικά, με αφορμή το συνέδριο. Αφού μίλησε για όσους είχαν συνηθίσει «σε συνέδρια μηχανισμών», τόνισε ότι η εκλογή ηγεσίας από τη βάση είναι δική της πρόταση και δέσμευση και αναφέρεται στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. «Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους. Στο συνέδριό μας προσερχόμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, για να αναμετρηθούν ιδέες και προτάσεις και όχι για μετρηθούν συσχετισμοί. Προσερχόμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνθέσεις ιδεών και όχι αναθέσεις προσωπικών ρόλων», τόνισε.

Αλλαγές στο κράτος

Στην ομιλία της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισήμανε πως ήρθε η ώρα για μεγάλες αλλαγές στο κράτος. «Οφείλουμε να μεταβούμε από το κράτος – επιχειρηματία και αποκλειστικό χρηματοδότη της ανάπτυξης στον πολίτη παραγωγό – δημιουργό και από τις βαριές υποδομές στην παραγωγική ανασυγκρότηση» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πρέπει να «βγάλουμε τη νέα γενιά μπροστά».

Η Φώφη Γεννηματά εκτόξευσε και «πυρά» προς στην κυβέρνηση, λέγοντας για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Έχουν γαντζωθεί από την εξουσία και δεν βλέπουν τίποτα μπροστά τους πέρα από τις ιδεοληπτικές τους εμμονές».

Όταν κάποια στιγμή ο κόσμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «ο ήλιος θα ανατείλει ξανά» η κα Γεννηματά, είπε πως για να «ανατείλει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» με τον κόσμο να την χειροκροτεί.

«Είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς. Επιστρέψαμε. Δημιουργούμε μαζί την νέα μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Θέτουμε τις βάσεις για την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Σ’ αυτή την πορεία, ζητώ την συμμετοχή ΟΛΩΝ. Επιστρέψαμε. Δυναμώνουμε καθημερινά. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις» είπε στην συνέχεια για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα