«Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη»

 Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “δεν έχει τη σοβαρότητα για να φέρει ανάπτυξη” και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της Κουμουνδούρου είπε πως “υπάρχει κίνδυνος να βρέχει λεφτά για τους άλλους και εμείς να μην πάρουμε σταγόνα”.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανατροπή, ζητώντας με περισσότερη έμφαση «νίκη έστω και με μία ψήφο» για να πάρει το κόμμα του το μπόνους των 50 εδρών ενώ  σχολίασε  και τις ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση στην Ελλάδα.

«Είχαμε προειδοποιήσει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η αγορά αντιδρά. Ωστόσο μπαίνουμε σε διαδικασία εξάρτησης και πάλι. Αυτό που συνέβη χτες ήταν το πιο καλό αλλά με κινδύνους. Όπως ανακοινώθηκε, 1.3 τρισ. θα δώσει στις τράπεζες η ΕΚΤ. Εμείς πρέπει να έχουμε λήξει την αξιολόγηση για να λάβουμε χρήματα» δήλωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, «Αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα μπορεί να καθυστερήσουμε και ένα χρόνο να πάρουμε χρήματα. Σε ένα χρόνο μπορεί να μην… μας βρέξει ούτε σταγόνα. Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται σοβαρότητα για την ανάπτυξη της χώρας και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν φόβο στους πολίτες, όπως το ότι θα δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες, θα αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό. «Αυτές οι απόψεις δημιουργούν φόβο».

“Το κλίμα αλλάζει”

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος για τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας τρεις μέρες πριν τις εκλογές. «Το βλέπω ότι το κλίμα αλλάζει. Το βλέπω με τους ανθρώπους που μιλάω» σημείωσε. Ένας κόσμος του 15% δεν εκφράζεται εκτίμησε ο πρωθυπουργός και όπως είπε πιστεύει ότι σε αυτές τις τρεις ημέρες θα υπάρξουν αλλαγές.

«Σημασία έχει ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα. Οι πολίτες θέλουν συνεργασίες, αλλά μπορεί να ψηφίσουν Ποτάμι και να στερήσουν δύναμη από την Νέα Δημοκρατία, και ο κόσμος να δει τελικά τον κ. Στρατούλη υπουργό Μεταρρυθμίσεων» κατέληξε ο κ. Σαμαράς ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του.

“Σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω όλο στον λαό”

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, έκανε λόγο για κοσμογονική εξέλιξη, στην οποία η Ευρώπη μας δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουμε, ενώ συμπλήρωσε πως «άλλαξε η εποχή της λιτότητας». Παράλληλα, επανέλαβε πως υπάρχει ο κίνδυνος «να βρέχει για τους άλλους και εμείς να μην πάρουμε σταγόνα» βάσει των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, τόνισε: «Πανηγύριζαν χθες και προφανώς δεν είχαν διαβάσει τη «λεπτομέρεια» ότι θα να πάρει η Ελλάδα τα λεφτά θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Εκεί είναι η ουσία».

«Σαν μελισσοκόμος το μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το προσφέρω όλο στον λαό. Δεν το ξόδεψα, δεν το σπατάλησα», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα