«Με τον Αίσωπο εκδρομή»

Οι εκδόσεις Εν Πλω διοργανώνουν μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση το Σάββατο, 4 Απριλίου, στις 5.00 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τίτλο «Με τον Αίσωπο εκδρομή».

2Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση παιδικού βιβλίου
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου.

Η παράσταση είναι  βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο-cd του Γιώργου Φρατζολά με τις απίθανες ιστορίες του Αισώπου, ο οποίος συναντιέται επί σκηνής και συνταξιδεύει με τον Σωκράτη, τον Καραγκιόζη, τον Θανάση Βέγγο και τους θεατές!

Τα δώδεκα εξαίρετα τραγούδια της παράστασης παρουσιάζονται για πρώτη φορά ζωντανά και ερμηνεύονται με τη συμμετοχή των θεατών. Η μουσική θεατρική παράσταση «με τον Αίσωπο εκδρομή» είναι ένα μουσικό ταξίδι κι ένα φιλοσοφικό παραμύθι με τον Αίσωπο για μηχανοδηγό, τον σοφό Σωκράτη για ξεναγό, τον Θανάση Βέγγο θερμαστή και τον Καραγκιόζη για όλες τις δουλειές. Στο ίδιο το βαγόνι ανεβαίνουν και όλοι οι μικροί φίλοι της Σοφίας. Το τρένο βάζει μπρος και όλοι μαζί ταξιδεύουν στα φτερά της μουσικής. Στον ρυθμό που δεν τελειώνει ποτέ…

Ο Αίσωπος γεννήθηκε στο Αμόριο της Φρυγίας το 625 π.Χ. και πέθανε στους Δελφούς το 560 π.Χ., όπου είχε σταλεί από τον βασιλιά Κροίσο γα να λάβει χρησμό του Δελφικού μαντείου. Όμως κατηγορήθηκε για ιεροσυλία και καταδικάσθηκε σε θάνατο από ιεροδικαστές. Γκρεμίσθηκε δε από την κορυφή του Παρνασσού.
Ο Αίσωπος είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Τη βιογραφία του συνέγραψε τον 14ο μ.Χ. αιώνα ο μοναχός Μάξιμος Πλανούδης. Θεωρείται επίσης ως ο κορυφαίος της λεγόμενης «διδακτικής μυθολογίας». Οι μύθοι του έχουν συγκεντρωθεί σε «Συλλογή Αισώπειων μύθων» και πρωταγωνιστές σε αυτούς είναι, κατά το πλείστον, διάφορα ζώα. Ο χαρακτήρας τους είναι ηθικοδιδακτικός, συμβολικός και αλληγορικός. Ο Αίσωπος ήταν ταπεινής καταγωγής και τέρας ασχήμιας, αλλά παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Παρά το ότι όσο ζούσε ήταν δούλος, οι Αθηναίοι του έστησαν αργότερα ανδριάντα, για να δείξουν έτσι ότι κάθε άνθρωπος αξίας, πρέπει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του να τιμάται.

Συντελεστές της παράστασης

Καίτη Κουλιά, τραγούδι, κρουστά
Κώστας Κοράκης, ακορντεόν, τραγούδι
Κώστας Κωνσταντάτος (encardia) τραγούδι, κρουστά, κιθάρα
Κώστας Φλωκατούλας, σκηνοθεσία

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα