«Με παρακαλούσε ο Πανάς…»

 

 

Το 2014 βρήκε τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή να σχεδιάζει την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως έλεγε τότε ο ίδιος, θα διεκδικούσε τη δημαρχία του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης χωρίς να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα, καθώς στόχος του είναι να προσφέρει χωρίς να «χρωματίζεται».

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει τρεις μήνες, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του ΛΕ.ΠΑ. τρέχουν και δεν του επιτρέπουν να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά η διάθεση ενασχόλησης με τα κοινά δεν «εξατμίστηκε». Έτσι, ο δημοφιλής τραγουδιστής αποφάσισε να αγωνιστεί για τα τοπικά προβλήματα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Τη θέση θα τη διεκδικήσει τελικά στις δημοτικές κάλπες του Μαΐου με τον συνδυασμό «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις» του υποψηφίου δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

«Συνομίλησα πολύ, και ουσιαστικά τόσο με τον σημερινό δήμαρχο, κ. Σπύρο Πανά, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, όσο και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του δήμου, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχα μαζί τους», είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Λ. Πανταζής και δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας: «Έχοντας γνωρίσει λοιπόν τους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, η απόφασή μου να συμπορευτώ με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ήρθε με σχετική ευκολία».
Φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στον νυν δήμαρχο των 3Β, Σπύρο Πανά, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε συνέδεσε τη συνεργασία Κωνσταντέλλου-Πανταζή με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης:

«Η ανακοίνωση της προσχώρησης του κ. Λευτέρη Πανταζή στην παράταξη του κ. Κωνσταντέλλου, σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που ο γνωστός καλλιτέχνης αναπτύσσει στα όρια της πόλης μας, αποκαλύπτει ότι τα κοινά οράματα που έχουν για την πόλη μας, είναι το εξής ένα: η παράδοση και εκμετάλλευση των παραλιών μας από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα του προαστίου μας και η προώθηση μιας άναρχης, χωρίς κανόνες εμπορικής ανάπτυξης, με επίκεντρο το παραλιακό μας μέτωπο».

Λ. Πανταζής: «Αστείοι οι ισχυρισμοί …»
Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Λ. Πανταζή, ο οποίος έθεσε σκληρά ερωτήματα στον νυν δήμαρχο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΛΕ.ΠΑ. αναφέρεται τα εξής:
«Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κυρίου Πανά σχετικά με την υποψηφιότητά μου στο πλευρό του κ. Γρηγόρη Κωσταντέλου, μέσα από την οποία ο εκτελών χρέη δημάρχου με κατηγορεί ότι η απόφασή μου να πολιτευτώ κρύβει προθέσεις να “παραδοθεί” η εκμετάλλευση των παραλιών μας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

»Ο κύριος Πανάς θυμίζω ότι δεν έχει εκλεγεί ποτέ δήμαρχος, απλώς εκτελεί χρέη δημάρχου μετά την ατυχή ασθένεια του εκλεγμένου, καταξιωμένου και επί σειρά ετών φίλου μου Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ο ισχυρισμός του για τη δήθεν κρυφή ατζέντα μου είναι τουλάχιστον αστείος και μου δημιουργεί την εξής εύλογη απορία: Όταν ο κ. Πανάς επανειλημμένα με επισκεπτόταν σπίτι μου και με παρακαλούσε να κατεβώ με τη δική του παράταξη, τότε δεν εξυπηρετούσα κρυφά επιχειρηματικά συμφέροντα; Άλλωστε ο βασικός λόγος που τον απέρριψα είναι γιατί δεν με έπεισε ότι έχει πρόθεση να βοηθήσει τον τόπο μας.

»Ο εκτελών χρέη δημάρχου κ. Πανάς είναι ή ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην πόλη μας, έχει ή είχε ποτέ συμφέροντα από αυτά; Όταν μάλιστα δεσμεύεται πως θα “διεκδικήσει” το δικαίωμα να περάσει στον έλεγχο του δήμου το παραλιακό μέτωπο όλης της πόλης, κάτι που δεν έκανε και δεν κάνει όσο ασκεί διοίκηση στον δήμο, τώρα γιατί άραγε ενδιαφέρεται τόσο πολύ;
»Συστήνω στον κύριο Πανά να διατηρήσει την ψυχραιμία του κατά τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές και να σταματήσει να δυσφημεί τους νομοταγείς και επιτυχημένους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τον δήμο.

Με τιμή
Λευτέρης Παγκοζίδης-Πανταζής»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα