Μετριασμένη χαρά όσο δεν προχωρά η «Αγια-Σοφιά»

Καρμπόν νίκες πέτυχε η ΑΕΚ φέτος και πέρσι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Σκορ 1-0 και στις δύο περιπτώσεις με στημένη φάση και με 40.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ να παραληρεί, διότι είναι πάντα όμορφο να υποτάσσεις τον πρώτο. Μόνο που υπήρξε μία σημαντική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι φίλαθλοι. Στο μεν περσινό παιχνίδι, το στάδιο  άδειασε μία ώρα αργότερα, με αρκετό κόσμο να τραγουδά μετά τη λήξη και να απολαμβάνει τη στιγμή, στο δε φετινό έπεσε ένα χειροκρότημα και το γήπεδο ερήμωσε!

Ήταν η περσινή νίκη της Ένωσης πιο σημαντική; Όχι, διότι φέτος η ΑΕΚ καιγόταν βαθμολογικά. Τότε γιατί φέτος η αντιδράσεις πανηγυρικού τύπου ήταν πιο ήπιες; Η απάντηση είναι απλή, ο κόσμος της Ένωσης απόλαυσε τις περσινές εντός έδρας επιτυχίες στα ντέρμπι και καλύφθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά φέτος το ζητούμενο ήταν να γίνει το κάτι παραπάνω . Η ΑΕΚ έκανε ένα βήμα μπροστά με τη νίκη, αλλά είχε κάνει δύο βήματα πίσω το προηγούμενο διάστημα. Ένα αγωνιστικό και ένα… γηπεδικό.

 

Το αγωνιστικό διορθώνεται, αλλά θέλει υπομονή

Η μεστή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, τα προηγούμενα καλά παιχνίδια, αλλά και η περσινή επί Πογιέτ περίοδος όπου η ΑΕΚ (με χειρότερο ρόστερ) επίσης φανέρωσε πυγμή, απροσπέλαστη αμυντική εντός έδρας λειτουργία και αποτελεσματικότητα, αφήνουν ψήγματα αισιοδοξίας. Η ομάδα είναι υπερπλήρης με πέντε σέντερ φορ, δύο νεαρά «δεκάρια» με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τέσσερα στόπερ, τέσσερα χαφ, τέσσερα ακραία μπακ και τρία εξτρέμ. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι ενδεκαδάτοι.

Ο δε προπονητής – με τα λάθη του κι αυτός όπως όλοι – δεν έχει εμμονές, ξέρει να επιβάλει τα «θέλω» του κι έχει ανεπτυγμένες τεχνικές γνώσεις. Έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, ενώ και ο ίδιος νιώθει τιμή να προπονεί την ΑΕΚ, όχι όπως ο Γκουστάβο Πογιέτ που την έβλεπε ως σκαλοπάτι. Όποιος παρακολουθεί την ομάδα από κοντά βλέπει ότι υπάρχουν δυνατότητες και ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλα ρόστερ, αλλά πρέπει να μάθει να αξιοποιεί αυτό το υλικό και να κοντράρει χωρίς φόβο και πάθος ομάδες όπως ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας, η Καλλονή, ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Κέρκυρα και τα Γιάννινα που της έχουν κόψει εντός και εκτός έδρας 44 βαθμούς, από το Νοέμβρη του 2015 μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες!

 

Νέα εμπόδια από τον δήμαρχο…

Οι 16 βαθμοί από τους συνολικά 44 που της έχουν κόψει οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν χαθεί στο ΟΑΚΑ. Και κάθε δύο εβδομάδες που περνούν η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει κι άλλους εντός έδρας πόντους, πολύ απλά επειδή στην Καλογρέζα όλοι οι αντίπαλοι παίζουν με κέφι και με όρεξη, αντίπαλοι που πριν από 15 χρόνια κατέβαιναν με δέος και με φόβο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μην… κοιτάτε τα ντέρμπι που στο στάδιο πάνε περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι και η ατμόσφαιρα είναι «καυτή». Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να ανακοίνωσε πρόσφατα πως ολοκλήρωσε όλες τις ενέργειές της προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης της «Αγίας Σοφίας», αλλά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έβγαλε μία ακόμη ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπογράψει καμία υψομετρική μελέτη. Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Η ΠΑΕ δεν μπορεί να ταλαιπωρεί άλλον τον κόσμο, που έμαθε πρώτη φορά για τα σχέδια της «Αγίας Σοφίας» τον Οκτώβρη του 2013, πριν από 3,5 χρόνια. Απαιτείται άμεση ενημέρωση για το αν μπορεί να καμφθεί ο Δήμος και να εγκριθεί η υψομετρική από άλλο φορέα. Του χρόνου η ΑΕΚ θα παίξει πάλι 15 εντός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ, και στα δέκα ο κόσμος δεν θα μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα