Μεταγραφών το ανάγνωσμα

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η φετινή περιπέτεια του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League, καθώς μπορεί να έμεινε εκτός των 16 καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, αλλά μόνο «κομπάρσος» δεν ήταν στον όμιλο κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε.

Στο άκουσμα των πρωταθλητών Ισπανίας και Αγγλίας, ακόμα και ο πιο απαιτητικός οπαδός των «ερυθρολεύκων» δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούσε «mission impossible» ένα τέτοιο πλάνο και επιζητούσε τουλάχιστον την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League. Με άλλα λόγια, ο ρεαλιστικός στόχος ήταν η συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και μέσα στο 2015 και, επιπλέον, να μη γίνει ο Ολυμπιακός σάκος του μποξ στα ματς κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους.

Το σύνολο του Μίτσελ τα κατάφερε στο ακέραιο (με εξαίρεση το εφιαλτικό βράδυ στη Μαδρίτη κόντρα στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε) και έχει να λέει ότι μέχρι και το 90΄ της τελευταίας αγωνιστικής ήλπιζε σε πρόκριση στους «16», με παράσημο το γεγονός ότι στην ισοβαθμία υπερτερούσε της Γιουβέντους. Τελικά, με το βολικό για τους δύο μεγάλους του ομίλου 0-0, ο Ολυμπιακός έμεινε «εκτός νυμφώνος», αλλά με 9 βαθμούς και το 3/3 στην έδρα του είναι σαφώς κερδισμένος από τη φετινή του παρουσία στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Γεμάτο ταμείο για μεταγραφές
Κερδισμένος ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο από την παρουσία και τους 9 βαθμούς, αλλά και με τα όσα προκύπτουν από αυτή την πορεία. Συγκεκριμένα, στα ταμεία του συλλόγου έχουν μπει κοντά στα 25 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας κατά την περίοδο του Ιανουαρίου.

Είναι σαφές ότι προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση είναι η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, καθώς είτε πρόκειται για Ελλάδα είτε για Ευρώπη, είναι πλέον νόμος ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα δεχθούν τουλάχιστον ένα γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 34 αγώνες πρωταθλήματος την περίοδο 2013-14 ο Ολυμπιακός δέχθηκε 19 γκολ, ενώ φέτος σε μόλις 12 αγώνες έχει δεχθεί ήδη 10, εκ των οποίων τα 6 εντός έδρας.

Προτεραιότητα η άμυνα
Τι μέλλει γενέσθαι στην άμυνα; Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα αποχωρήσει ίσως και μέσα στον Δεκέμβρη, αφού του έχει στερέψει το κίνητρο του πρωταθλητισμού και θα αναλάβει επιτελικό στέλεχος στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται ένας κεντρικός αμυντικός ηγέτης που θα είναι έμπειρος, αλλά όχι και «τελειωμένος». Πρώτο όνομα στη λίστα είναι ο Μπρούνο Άλβες που δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα προσδοκώμενα στην Τουρκία με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ και αναζητά τόσο η ομάδα του, όσο και ο ίδιος να αποχωρήσει. «Σίγουρα η προοπτική να αγωνιστώ την Ελλάδα με ενδιαφέρει, γιατί είναι μία χώρα στην οποία πέρασα πολύ καλά τη διάρκεια της σεζόν που αγωνίστηκα εκεί. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις και μακάρι μία μέρα να επιστρέψω στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοβδόμαδα στο sport24.gr, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει δεχθεί καμία κρούση από τον Ολυμπιακό. Αναμενόμενες οι δηλώσεις του από τη στιγμή που έχει ακόμα συμβόλαιο για ακόμα 1,5 χρόνο. Όλο το θέμα θα κριθεί από τις διαπραγματεύσεις. Αν και εφόσον επιβεβαιωθεί μέσω αυτών ότι η Φενέρ είναι πράγματι θετική στο να παραχωρήσει τον παίκτη, τότε θεωρείται πολύ δύσκολο να χαλάσει η μεταγραφή, καθώς θα πρόκειται για μια υπόθεση που όλοι οι εμπλεκόμενοι επιθυμούν την ολοκλήρωσή της. Σε περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθεί η κίνηση αυτή, τότε ο Πορτογάλος θα πάρει τη θέση του Αμπιντάλ στο ρόστερ για το Europa League, αφού δεν έχει αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της τιμωρίας που έχει επιβάλει η UEFA στον τουρκικό σύλλογο.

Το αν θα αποκτηθεί και δεύτερος σέντερ μπακ θα κριθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες ο Δημήτρης Σιόβας ενώ στην ομάδα υπολογίζουν ότι η εικόνα του Αλμπέρτο Μποτία θα είναι σαφώς βελτιωμένη έχοντας στον πλευρό του έναν παίκτη του στυλ του Μπρούνο Άλβες.

Στο ψάξιμο για την επίθεση

Αναφορικά με τη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Ολυμπιακός θα επιθυμούσε εδώ και τώρα τον Ζοέλ Κάμπελ, αλλά σε μια τέτοια προοπτική δεν συναινεί σε καμία περίπτωση η Άρσεναλ που συζητά την πώληση του Κοσταρικανού μόνο με διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Μπερδεμένη παραμένει και η περίπτωση Πουλίδο, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν παρά να περιμένουν τις εξελίξεις από το «μέτωπο» του CAS στο οποίο θα προσφύγει η πλευρά του Μεξικανού. Άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα γνωστά από την Primera Division, Ρέγες και Πέδρο Λεόν, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τα… deal.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει μίνιμουμ τρεις μεταγραφές και μάλιστα η πρόθεση είναι να πραγματοποιηθούν στις αρχές του Ιανουαρίου καθώς πρώτος στόχος παραμένει η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει  4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα ηττηθεί από τους Θεσσαλονικείς εντός «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα