Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία-Μάγεψε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ

Η Ουκρανία με την εντυπωσιακή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι “1944” ήταν οι μεγάλοι νικητές της 61ης Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία. Το τραγούδι αναφέρεται στην μαζική απέλαση από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν των Τατάρων της Κριμαίας εκείνη τη χρονιά και συγκίνησε με τους στίχους του.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό λόγω των “πολιτικών” υπαινιγμών του τραγουδιού, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί κι έμεινε στην 3η θέση, πίσω και από την Αυστραλία η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε από τη Βουλγαρία και τη Σουηδία, ενώ η Κύπρος η οποία βρέθηκε στον τελικό, εν αντιθέση με την ελληνική συμμετοχή, τερμάτισε στην 21η θέση σε σύνολο 26 χωρών.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η βραδιά μεταδόθηκε και στις ΗΠΑ από το τηλεοπτικό δίκτυο Logo, κι έτσι οι συμπατριώτες του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό σόου που έδωσε ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Φέτος άλλαξε και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, καθώς αρχικά εμφανίστηκαν οι βαθμοί από ένα έως το 10 των κριτικών επιτροπών και στη συνέχεια ανακοινώθηκε το 12άρι από τις κριτικές επιτροπές.

Οι διοργανωτές πρόσθεσαν τους βαθμούς από την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τις περισσότερες ψήφους και με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε ο νικητής.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RIJc_i9RWOI

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα