“Μας κλέβουν τις προτάσεις”

Πολύ γκρίνια τις τελευταίες ημέρες στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς εκτιμούν πως τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το Ποτάμι τους κλέβουν τις ιδέες και τις προτάσεις και τις παρουσιάζουν ως δικές τους.
Μάλιστα όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ “ενδεικτική είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση των φορολογικών μερισμάτων που κατέθεσε η κ. Γεννημάτα”. Κι όμως όπως τονίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Μητσοτάκης την αντέγραψε αυτούσια και την παρουσίασε ως δική του.
Ωστόσο τα παράπονα από το ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν μόνο στη Ν.Δ., αλλά πάνε και προς την πλευρά του Ποταμιού για τις τηλεοπτικές άδειες. Κι αυτό προκύπτει αν θυμηθεί κανείς ότι την περασμένη Πέμπτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε καταθέσει τη δική της πρόταση για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας ως «έωλο» το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι κινδυνεύουν να χαθούν 240 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στο Δημόσιο.
“Το ίδιο και μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να εξασφαλισθεί από 8-10 (το λιγότερο) κανάλια, που με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και με ένα τίμημα 20-30 εκατ. ευρώ για το καθένα. Τίμημα που το ύψος του διασφαλίζει τόσο την υγιή και βιώσιμη λειτουργία τους αλλά και την απασχόληση των 2.000 εργαζομένων των οποίων οι θέσεις σήμερα κινδυνεύουν», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόταση.
Και τα παράπονα δεν είναι μόνο για τα δύο κόμματα, αλλά και για τα ΜΜΕ που ξεχνούν τι είχε πει το ΠΑΣΟΚ.
Η Κεντροαριστερά
Στο μεταξύ στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να δουν εάν υπάρχει πιθανότητα διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με το ΚΙΔΗΣΟ.
Πάντως στο ΠΑΣΟΚ κρατούν μικρό καλάθι, καθώς κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι το ΚΙΔΗΣΟ πρώτα θα αποστείλει κείμενο προτάσεων στα όμορα κόμματα κι εν συνεχεία ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει συναντήσεις με τους επικεφαλής.
Όλοι στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει και συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά στο επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν “στραβώσει” με την επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού να συνατηθεί και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο κατηγορούν ότι οδήγησε σε ναυάγιο τον διάλογο για την ενοποίηση όλων των σχημάτων.
Για την Χαριλάου Τρικούπη, δεν τίθεται κανένα θέμα ανάληψης πρωτοβουλίας σε ευρύτερο επίπεδο, καθώς θεωρούν ότι η υπόθεση συμπόρευσης με το Ποτάμι έχει ήδη επιχειρηθεί και έχει ναυαγήσει. Καλοβλέπουν όμως τη συμπόρευση με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, που μόνο πολλαπλασιαστικά μπορεί να λειτουργήσει για την παράταξη, η βάση της οποίας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ‘παπανδρεϊκή’.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα