«Μίνιμουμ έξι μήνες για να επιστρέψει κανονικά»

Όλα καλά έχουν πάει για την ΑΕΚ φέτος με εξαίρεση εκείνο το καταραμένο βράδυ της 11ης του Μάρτη, όταν χάθηκε στο «παρά ένα» η πρόκριση επί του Ολυμπιακού, επήλθε τιμωρία της ομάδας και το κυριότερο, έχασε για έξι μήνες τον Πέτρο Μάνταλο.

Ο διεθνής μέσος της Ένωσης, εκ των κορυφαίων της φετινής πορείας της ομάδας, χειρουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γόνατο και πλέον μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή. Ο ίδιος δηλώνει πως νιώθει δυνατός, ότι του δίνουν δύναμη οι συμπαίκτες του και ότι είναι σίγουρος πως θα επιστρέψει ακόμη καλύτερος στα γήπεδα!

Η ιατρική άποψη επί του θέματος έχει μεγαλύτερη σημασία, όμως, και το ευτύχημα για την ΑΕΚ είναι ότι ως επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης του συλλόγου είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, ο Νίκος Πανταζής. Ο ίδιος δε θέλησε να ομορφύνει την κατάσταση του Μάνταλου και ήταν ακριβής στις δηλώσεις του: «Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να μπει 100% στις προπονήσεις. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Για μας είναι, πλέον, τετριμμένο. Έχουμε πολλές αποκατάστασης στο ίδιο αντικείμενο. Ο Πέτρος εξελίσσεται πάρα πολύ καλά μετεγχειρητικά και πιστεύουμε πως στα τακτά χρονικά διαστήματα που έχουμε ορίσει θα εξελίσσεται πάντα καλά, αφού πάντα θα ελέγχουμε την πορεία του. Σε τρεις μήνες θα αρχίσει τρέξιμο, και θα μπορέσει να ακολουθήσει και την προετοιμασία»

Για τους λόγους που ήρθε το κακό, ο Νίκος Πανταζής εξήγησε: «Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Ένα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Ένας είναι η συγκυρία της στιγμής. Ένα είναι η κόπωση σε έναν αθλητή. Ένα είναι ένα σκληρό μαρκάρισμα που μπορεί να αλλάξει το κέντρο βάρος του σώματος, που μπορεί να φορτίσει την άρθρωση υπέρμετρα και να κοπούν οι σύνδεσμοι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα