«Μένουμε… ΟΤΕ» διαμηνύει η Deutsche Telekom

«Μένουμε στον ΟΤΕ» διαμηνύει η Deutsche Telekom, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται αναφορά εκπροσώπου του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ότι η ελληνική εταιρεία στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο συνολικός σχεδιασμός της «μαμάς» DT προέβλεπε ότι ο ΟΤΕ να μπορεί να χρηματοδοτείται ανεξάρτητα.

Όπως διαμηνύεται από το «αρχηγείο» της Deutsche Telekom στη Βόννη η ΟΤΕ-Τelekom έχει βάλει μπρος ένα σκληρό –όπως χαρακτηρίζεται– πρόγραμμα περικοπών, ενώ ως προς το χρηματοοικονομικό σκέλος τα βήματα που έχει κάνει η Telekom έχουν αποδώσει καρπούς: το καθαρό χρέος της εταιρείας έπεσε την περασμένη χρονιά κατά ένα τέταρτο, στα 1,1 δισ. ευρώ, ενώ ο τζίρος έπεσε κατά 4% (στα €2,9 δισ.). Συνολικά, πάντως, ο ΟΤΕ αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο μέρος του συνολικού τζίρου της εταιρείας, που είχε τζίρο €62,7 δισ. και κέρδη €17,6 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DT είχε επενδύσει περί τα 4,2 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 40% του ΟΤΕ και με βραχίονα την ελληνική εταιρεία οι Γερμανοί προσπάθησαν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλματώδη –προ κρίσης τουλάχιστον– αλματώδη ανάπτυξη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στη ΝΑ Ευρώπη. Αυτά, δε, τα σχέδιά της δεν μοιάζει να αναθεωρούνται υπό το βάρος τής εξαιρετικά κακής δημοσιονομικής συγκυρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα