Λούμπος Μίχελ: «Έσχατη λύση το Grexit»

Είναι πρώην διαιτητής. Είναι και… ξένος! Άρα, μπορεί να πει δύο λόγια για τη μόδα των τελευταίων ημερών. Τους… ξένους διαιτητές που πρότεινε η FIFA προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.
O πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ μίλησε στο gazzetta.gr και υπενθύμισε πως και ο ίδιος είχε προτείνει τη λύση των ξένων διαιτητών και εξήγησε πόσο απλή είναι η διαδικασία: «Είναι μία από τις ιδέες μου. Θα πρέπει να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές προκειμένου να εγγυηθούμε με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Γιατί να μην συμβεί και στην Ελλάδα; Είδαμε όλοι τι έγινε στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Πως χάλασε η ατμόσφαιρα. Η θέση μου είναι πως σε τόσο σημαντικά ματς θα πρέπει να διευθύνονται από ξένους διαιτητές.
Κατά την διάρκεια της καριέρας μου με είχαν καλέσει σε πολλές χώρες να διαιτητεύσω τέτοιες αναμετρήσεις. Στην Ουγγαρία, το Κατάρ, την Ρουμανία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Βουλγαρία. Σε πολλές χώρες.
Θα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και πρόκειται για κάτι που υποστηρίζουμε στον ΠΑΟΚ.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα πρέπει η ΕΠΟ να στείλει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Διαιτησία της UEFA και ακολούθως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ορίσει τον κατάλληλο διαιτητή, ο οποίος με την εμπειρία του και την ποιότητα του να μπορεί να διαχειριστεί αγώνες αυτού του επιπέδου. Νομίζω πως αυτό θα βοηθήσει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
«Tο Grexit προφανώς είναι η τελευταία λύση σε έναν αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να αποφευχθεί εάν η ομοσπονδία λειτουργήσει αυτονόητα προς την αυτοκάθαρση. Είναι στο χέρι της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα