Λουκέτο στην Primera Divizion;

 

Χαμός γίνεται στην Ισπανία, αφού η… τρόικα που απαρτίζεται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, το συνδικάτο των επαγγελματιών παικτών και η κυβέρνηση δεν μπορούν να τα βρουν για να υπογράψουν τη νέα τηλεοπτική σύμβαση!

Η μετάβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ισπανική κυβέρνηση δεν αποτελεί ρήξη στο αυτοδιοίκητο, ωστόσο η άρνηση των ποδοσφαιριστών να την υπογράψουν, αναγκάζει την κυβέρνηση να επέμβει και να ζητήσει από την Ομοσπονδία να προβεί στις απαραίτητες πιέσεις.

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στη FIFA και στην UEFA που άρχισαν ήδη τις προειδοποιήσεις, αφού η κυβέρνηση μπορεί να χορηγεί (μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων) την Primera Divizion, αλλά επ’ ουδενί δεν δικαιούται να πιέζει το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών να δεχθεί τη σύμβαση.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των Ισπανών ποδοσφαιριστών είναι μνημειώδης, καθώς ακόμη και οι παίκτες των μεγάλων ομάδων κατανοούν τις απαιτήσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τα μικρά συμβόλαια, οι παίκτες της Ρεάλ συμφωνούν με την απεργία (που σημαίνει πως χάνουν και την τελευταία ελπίδα για το πρωτάθλημα), ενώ ομοίως συμφωνούν με την απεργία και οι ομάδες που αυτή τη στιγμή υποβιβάζονται, ενώ αν διεξάγονταν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα μπορούσαν να σωθούν. Σημειώνεται πως η απεργία σημαίνει ότι η αγωνιστική χάνεται οριστικά (μηδενίζονται όλες οι ομάδες) και δεν μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα