«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Πάμπλο Κοντρέρας

Την απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανακοίνωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος κόσμησε το ελληνικό πρωτάθλημα με την παρουσία του, φορώντας τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Ο 35άχρονος Χιλιανός αγωνίστηκε την τελευταία χρονιά στην Melbourne Victory, στην Αυστραλία και μετά από 17 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ανά τον κόσμο, αποφάσισε να τερματίσει μία πραγματικά μεγάλη καριέρα.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας προέρχεται από τις ακαδημίες της Κόλο Κόλο, στην οποία έκανε και την πρώτη του εμφάνιση σαν επαγγελματίας, το 1997. Μόλις το 1999, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων, με τη Μονακό να κερδίζει την κούρσα και να ανακοινώνει την απόκτησή του. Μετά από μία ολιγόμηνη ενδιάμεση στάση στην Ρασίνγκ Κλουμπ, η πορεία του στο γαλλικό πρωτάθλημα τερματίστηκε το 2001, με τη μεταγραφή του στην ισπανική Θέλτα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2008. Στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του εκεί, πήγε δανεικός μία σεζόν στην Οσασούνα και άλλη μία στην πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Το 2008 είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Μπράγκα και την ίδια χρονιά, πατάει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Κοντρέρας έμεινε μέχρι το 2011 στη Θεσσαλονίκη και στο διάστημα αυτό αγαπήθηκε από «εχθρούς» και φίλους. Το 2011 επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Χιλή και συγκεκριμένα στην Κόλο Κόλο. Το 2012 όμως, επανήλθε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, στον οποίο αγωνίστηκε για μία σεζόν. Η μεγάλη αυτή καριέρα έκλεισε στην Αυστραλία και στη Μελβούρνη Βίκτορι, με την οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά την περασμένη βδομάδα.

Στο μήνυμα της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, ο Πάμπλο Κοντρέρας άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στο χώρο, πιθανότατα σαν προπονητής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα