«Κούρεμα» και του αφορολόγητου αξιώνουν οι δανειστές

Δεν έχουν το Θεό τους οι δανειστές αφού οι παράλογες απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται. Οι πιστωτές τραβούν το σχοινί της αξιολόγησης και εκτός από τις μειώσεις συντάξεων, τώρα ζητούν και «κούρεμα» του αφορολόγητου» των 9.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους  που οδηγεί σε μείωση φόρου ως και 2.100 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική οι δανειστές θεωρούν ψηλό το αφορολόγητο για τα τρέχοντα δεδομένα του ύψους των εισοδημάτων.

Καθώς έχουν πέσει μισθοί και συντάξεις είναι πλέον περισσότεροι εκείνοι που απαλλάσσονται λόγω αφορολόγητου και έτσι ζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης προς τα κάτω.

Κάπως έτσι το αφορολόγητο θα πρέπει να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Το πόσο θα είναι το νέο αφορολόγητο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η πρόταση των θεσμών απορρίφθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Η ελληνική πλευρά είναι αντίθετη σε αυτή την πρόταση αφού  εμμένει στη θέση της για αύξηση της επιβάρυνσης στα υψηλότερα εισοδήματα και συγκεκριμένα από 30.000 ευρώ και πάνω.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα