Κοιμάται και βγάζει εκατομμύρια…

Όταν… πετούσε στους αιθέρες, κάρφωνε και σάρωνε τα πρωταθλήματα του ΝΒΑ, έπαιρνε καλά λεφτά. Δεν αγωνίστηκε την περίοδο που οι μισθοί ήταν εξωπραγματικοί, αλλά πρόλαβε έστω και στα τελειώματά του κάποια καλά συμβόλαια με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την 14ετή του επαγγελματική καριέρα με 94.000.000 δολάρια στο λογαριασμό του!

Αυτό σημαίνει ότι ο Μάικλ Τζόρνταν – σε αυτόν αναφερόμαστε – έβγαζε κατά μέσο όρο γύρω στα έξι εκατομμύρια δολάρια ετησίως, μόνο από την εκάστοτε ομάδα του. Βέβαια, όσο περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να βγάζει περισσότερα λεφτά από τις διαφημίσεις και το brand name του, αλλά αυτά ας μην τα υπολογίσουμε…

Και φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2014. Είναι χαρακτηριστικό, λοιπόν, ότι ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό μόνο από τις πωλήσεις των αθλητικών ειδών που φέρουν την υπογραφή του το ποσό των 100.000.000 δολαρίων! Είπατε κάτι; Μιλάμε για ένα ποσό που υπερβαίνει όσα έβγαλε από το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια.

Και προφανώς αυτό το ποσό δεν είναι το μόνο. Το 2013 κέρδισε ελαφρώς λιγότερα, το 2012 κάπου 75 εκατομμύρια και γενικά κάθε χρόνο, από το 1990 και μετά όταν εδραιώθηκε ως αθλητής, εισπράττει λεφτά μόνο και μόνο επειδή… υπάρχει! Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι κέρδισε μία δικαστική διαμάχη με μία εταιρία που χρησιμοποίησε το όνομά του χωρίς να του το πει και ο Μάικλ κέρδισε 9.000.000 δολάρια στη δίκη, τα οποία πρόσφερε σε κοινωφελή ιδρύματα του Σικάγο.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην καλαθοσφαιριστής, κορυφαίος επιθετικός, αλλά και εκ των κορυφαίων αμυντικών όλων των εποχών στο ΝΒΑ βγάζει λεφτά ακόμη κι όταν κοιμάται…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα