Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία από τη δύναμη του νερού

ΠΝΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

 

 

 

Την εκκένωσαν πέρυσι αλλά την άφησαν στυη θέση της με αποτέλεσμα να τρέχουν την ΄συτατη ώρα και κάτω από δυνατή νεροποντή για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ο λόγος για την περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στο  ρέμα της Εσχατιάς, στο Καματερό. Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη αλλά ουδείς σκέφθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να κατεδαφιστεί ακόμα και όταν οι παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου απέτυχαν!

Εν τω μεταξύ, προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, η δυνατή βροχή. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.  Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με την άμεση εντολή της Περιφερειάρχη και υπό τις οδηγίες της Εντεταλμένης Συμβούλου κας Ιωάννας Τσούπρα έθεσε όλο το μηχανισμό της σε ετοιμότητα και κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εν δυνάμει ή εν εξελίξει καταστροφή, που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια, τη ζωή ή την περιουσία των πολιτών.

Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν και σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας και συγκεκριμένα στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Εκτεταμένα προβλήματα και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας  με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.

 

Από σαββατοκύριακο βελτίωση

 

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά πάνω από το Αιγαίο, ενώ η επικράτηση κατά τόπους θυελλωδών βοριάδων, θα γίνει η αιτία η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή πτώση, αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κυριακή και στα νησιά του Αιγαίου. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 24/10 στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο και Κεντρικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Κρητικό, τις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και δε θα ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή 25/10 ο καιρός, με εξαίρεση την Κρήτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι βελτιωμένος χωρίς βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο με μέγιστη ένταση τα 7 και κατά τόπους τα 8 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα