Κανόνι βάρεσε η Mazda

 Σαν κεραυνός εν αιθρία  έπεσε η είδηση για αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Mazda και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Έλμα ΑΕΒΕΑ», αποκλειστική αντιπρόσωπος και διανομέας των αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα, από το 1981.

Τα χρέη της επιχείρησης προς το προσωπικό ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι ζημίες έφτασαν το 2012, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό,  στα 23 εκατ. ευρώ.  Είχε τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ.  Ασφαλώς αυτή η εξέλιξη γεμίζει με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ της συγκεκριμένη μάρκας που ρωτάνε τι θα γίνει με την εξυπηρέτησή τους αφού  δεν γνωρίζουν εάν είναι απολύτως καλυμμένοι.

H Mazda Ευρώπης θα κληθεί, σε πρώτη φάση,  να καλύψει τους πελάτες της ΕΛΜΑ σε ότι αφορά στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις.

 Η ιστορία της Mazda στην Ελλάδα

Η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ ήταν επι 27 χρόνια ο επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1982, και είχε ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργατών με 68 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση, η οποία είναι γνωστή στο χώρο των αυτοκινήτων από το 1936, όταν ο κ. Ιωάννης Κορτέσης ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Ford μέσω της εταιρείας ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα