«Και αν δεν βρούμε λύση, θα βρούμε πρωθυπουργό»

Σε άγριο καυγά εξελίχθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιάννη Στουρνάρα να μετατρέπεται σε σάκο του μποξ.

Στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών βρήκε τον αιώνιο εχθρό ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος του χρέωσε όλα τα στραβά της κυβέρνησης. Οσα δεν μπορούσε να πει στον Αντώνη Σαμαρά ώστε να μην οδηγηθεί σε οριστική ρήξη, τα είπε στον Γιάννη Στουρνάρα σε υψηλούς τόνους που οδήγησαν συνεργάτες των τριών να διαδίδουν περί τις 20.30 ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει.
Με έντονους τόνους τοποθετήθηκε και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του σημείωσε στον Αντώνη Σαμαρά πως «αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση, μπορούμε να πάμε στη Βουλή και να βρούμε άλλον πρωθυπουργό». Η δήλωση αυτή έφερε παγωμάρα στους άλλους δύο με αποτέλεσμα η συζήτηση να τεθεί σε άλλη βάση.
Μια μέρα μετά την συνάντηση και μια μέρα πριν την επόμενη συνάντηση τα επιτελεία των δύο κομμάτων, ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ερμηνεύοντας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ εξηγούν πως οι θέσεις τους είναι ξεκάθαρες οπότε η λύση του προβλήματος είναι στα χέρια του πρωθυπουργού.
«Ας ανοίξει την ΕΡΤ όπως επιβάλλει και η απόφαση του ΣτΕ και μετά να συζητήσουμε για την δημόσια ραδιοτηλεόραση που θέλουμε να έχουμε» τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.
«Συζήτηση με κλειστή ΕΡΤ δεν μπορεί να γίνει. Το ΣτΕ ήρθε να επιβεβαιώσει την θέση μας ότι το κλείσιμο ήταν λάθος. Για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις πρέπει να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να αποσυρθεί τόσο η ΠΝΠ όσο και το νομοσχέδιο» συμπληρώνουν από την ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα