Κέρδισε πόντους στη… «μάχη της εξέδρας»

Προφανώς το πλήθος των συγκεντρωμένων σε μια προεκλογική συγκέντρωση δεν καθορίζει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, δεν παύει ωστόσο να παίζει σημαντικό ρόλο σε επίπεδο εντυπώσεων. Είναι αυτό που στην αθλητική δημοσιογραφία οι συντάκτες των σχετικών ρεπορτάζ το περιγράφουν στα κείμενά τους ως τον νικητή της «μάχης της εξέδρας». Κάπως έτσι φαίνεται να εξελίχθηκε η εκδήλωση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ, επ’ αφορμή της ανακοίνωσης των ονομάτων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κυρίαρχο χρώμα σε επίπεδο αθλητικών φρονημάτων ήταν το κόκκινο του Ολυμπιακού, εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η πολυσυλλεκτικότητα της εκδήλωσης, σε επίπεδο πολιτικών φρονημάτων. Κι αυτό γιατί το «παρών» στην αίθουσα του ΟΛΠ έδωσαν βουλευτές και πολιτικοί όλων των αποχρώσεων.

Μεταξύ αυτών ξεχώρισε η παρουσία του νυν υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του βουλευτή της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών Γεράσιμου Γιακουμάτου και του «γαλάζιου» βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου και Βύρωνα Πολύδωρα. Στην εκδήλωση προσήλθαν ακόμη ο βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. και πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Ανατολάκης, ο πρώην βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος κ.ά.

Αν στους παραπάνω προστεθούν, τώρα, και τα «βαριά» επιχειρηματικά ονόματα του επιχειρηματία και εμβληματικού πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, και του πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι σε επίπεδο εντυπώσεων η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της παράταξης Μώραλη. Ειδικά αν ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν τα εκλογικά επιτελεία των δύο υποψήφιων δημάρχων να επικεντρώνονται στο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επώνυμους –Πειραιώτες και μη– στις πολιτικές εκδηλώσεις τους τότε όντως η «μάχη της εξέδρας» κερδήθηκε από την παράταξη του Γ. Μώραλη.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα