Θ. Σκορδάς: Προστασία των αδυνάμων από τους πλειστηριασμούς

Την προστασία των οικονομικά αδυνάμων, από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, έχει ως στόχο η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι πώς θα επιτευχθεί η διατήρηση της πρώτης κατοικίας, όσων πραγματικά είναι οικονομικά αδύναμοι, και ταυτόχρονα να καταργηθούν οι διατάξεις που προστατεύουν τους ‘πονηρούς’ δανειολήπτες» επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στο ΣΚΑΙ, για το θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών.

«Πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια προστασία οι δανειολήπτες που έχουν ένα σπίτι και εκείνοι που έχουν τέσσερα;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός.

Κληθείς να απαντήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχωριστούν οι πραγματικά αδύναμοι και οι “πονηροί”,  ο κ. Σκορδάς απάντησε ότι γίνονται συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τριμερούς, και εντός του μηνός θα διευθετηθεί το ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό πάντως, διαβεβαίωσε ότι «Κανένας πραγματικά αδύναμος πολίτης που έχει δάνειο δεν πρέπει να ανησυχεί για την πρώτη κατοικία».

«Η νομοθεσία παρέχει πλήρη κάλυψη απέναντι στους πλειστηριασμούς» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιώργος Στεργίου.

«Στην Ελλάδα υπάρχει δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες. Για τους πολίτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση η κατοικία τους προστατεύεται πλήρως και θα προστατεύεται (…) ενώ υπάρχει και ο θεσμός του “ακατάσχετου” του τραπεζικού λογαριασμού» πρόσθεσε ο κ. Στεργίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα