Θετικό το πρόσημο της νέας ΑΕΚ!

Συμπεράσματα πολλά δεν μπορούν να βγουν, καθώς η ΑΕΚ στο φιλικό της Κυριακής με την Ίντερ επέλεξε να αγωνιστεί με ένα σχήμα που σπάνια θα επιλέξει στις φετινές τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ωστόσο, το 0-0 κόντρα στην ομάδα του Μαντσίνι κάτι λέει…

Λέει σίγουρα πως η άμυνα λειτουργεί καλά. Μπαρόχα και Ανέστης συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο τερματοφυλάκων, Ντίντακ και Γκάλο ξέρουν να επιστρέφουν και να προωθούνται μόνο όταν τους το επιτρέπει η φάση, ενώ παρά την απουσία του Κολοβέτσιου, οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας υπέπεσαν σε περιορισμένα λάθη (Τζανετόπουλος, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας). Τα δε αμυντικά χαφ είναι το κάτι άλλο. Σιμόες και Γιόχανσον αποτελούν σπάνιο δίδυμο για την Ελλάδα, ενώ εξαιρετική εφεδρεία αποδεικνύεται και ο Ανάκογλου. Σοϊλέδης και Βασιλαντωνόπουλος, τέλος, είναι παίκτες που σε κάθε περίπτωση θα διεκδικούν συχνά θέση στην ενδεκάδα. Δεν πρέπει, τέλος, να ξεχνάμε πως απουσιάζουν δύο πολύτιμες αμυντικές μονάδες, ο Μπακάκης και ο Κορδέρο και ίσως ένας ακόμη αμυντικός που θα αποκτηθεί.

Όσον αφορά στη δημιουργία, εκεί σίγουρα κάτι θα πρέπει να γίνει. Εννοείται πως λείπουν Μάνταλος και Μπουονανότε, ενώ θετικό είναι πως δείχνει ανεβασμένος ο Μπαρμπόσα, αλλά το εύκολο γκολ δεν έρχεται, αφού δεν μπορούν να το εγγυηθούν Αραβίδης, Τζιμπούρ και Κρισάντους. Η ΑΕΚ σίγουρα θα ψάξει κάτι στην αγορά τις επόμενες μέρες και μένει να δούμε αν θα επιμείνει στον Λούκα που είναι περισσότερο εξτρέμ ή αν θα ψάξει για παίκτη περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα