Θεοχάρης: «Προσπάθεια να μην επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις»

Με επιείκεια προτίθεται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών εκείνους που κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις τους και φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 και υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους, θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν οι κυρώσεις. Εντούτοις, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση προς τους υπόλοιπους φορολογούμενους (δηλαδή εκείνους με ΑΦΜ που τελειώνει σε 3, 4 κλπ.) μιας και το σύστημα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Σε άλλο σημείο, ο Θεοχάρης ανέφερε πως τη Δευτέρα σημειώθηκε ρεκόρ κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων, καθώς οι υποβολές ξεπέρασαν τις 197.000 και πρόσθεσε πως πλέον έχουν φτάσει στα 3,6 εκατομμύρια.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι μαζί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 που έχει ήδη αποσταλεί, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2012, ενώ αυτός του 2013 θα αποσταλεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι υπόχρεοι να έχουν εξοφλήσει τις δόσεις τους το μέχρι τον Μάρτιο του 2014.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες όφειλες, ο Θεοχάρης σημείωσε πως μόλις 40.000 φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τις εφορίες, ενώ οι φόροι που έχουν καταβληθεί, αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα