Η UEFA μπλοκάρει τις αναμετρήσεις… Ουκρανίας – Ρωσίας!

Την απόφαση να μπλοκάρει την κλήρωση μεταξύ ομάδων που θα προέρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία, έλαβε το συμβούλιο της UEFA, ενόψει των κληρώσεων που θα διεξαχθούν για την προκριματική φάση τόσο του Champions League, όσο και του Europa League.

Η ένταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών, δεν έχει κατευναστεί, με απρόβλεπτα αποτελέσματα ακόμη και για το άμεσο μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προέβλεψε το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλες ομάδες από τις δύο αντιμαχόμενες χώρες, αποφασίζοντας να βάλει κλειδάριθμους, προκειμένου να αποφευχθεί η… σύγκρουση! Μάλιστα, ανάλογη μέριμνα θα ληφθεί και στη φάση των ομίλων και των δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Η κατάσταση στην Ουκρανία κάθε άλλο παρά έχει ηρεμήσει, καθώς σε καθημερινή βάση σημειώνονται συγκρούσεις στα σύνορα, ενώ ο εμφύλιος μαίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει, ενώ αρκετοί ακόμα έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν, προκειμένου να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια για τις οικογένειές τους. Ακόμη και ομάδες, όπως η Σαχτάρ Ντόνετσκ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τη δράση τους σε περιοχές με λιγότερη ένταση, ώστε να διατηρηθούν σε ένα ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο.

 

Στην ίδια συνεδρίαση, η UEFA αποφάσισε να μην επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων στο έδαφος του Ισραήλ, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, καθώς η κατάσταση στην περιοχή εμπεριέχει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αποστολών. Συζητήθηκε επίσης η αλλαγή του κανονισμού τιμωριών των παικτών, με την Ομοσπονδία να εξετάζει ένα σχέδιο που προβλέπει τη μη μεταφορά των καρτών στην ημιτελική φάση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα