Η Φώφη σε Πειραιά κι Ελληνικό

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης θα βρεθεί αύριο η κ. Φώφη Γεννηματά. Το πρωί θα επισκεφθεί την προβλήτα 2 του λιμανιού, όπου θα ιδίοις όμασι θα διαπιστώσει την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Εν συνεχεία (11.30)θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για το Προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τους Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Μία σύσκεψη που κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς στο χώρο του δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό στοιβάζονται σχεδόν 6.000 άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες.
Παράλληλα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη πέραν της προσφυγικής βόμβας παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που όλα δείχνουν πως οδηγούνται σε κακοτράχαλο μονοπάτι μετά τις κυβερνητικές αστοχίες. Μάλιστα σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει πως “κάθε ημέρα και χειρότερα. Λεονταρισμοί και δήθεν κόκκινες γραμμές στα λόγια από τους Υπουργούς. Φοροκαταιγίδα και αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης στην πράξη. Και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει». Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλήγουν πως «το μόνο βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει φύλλο συκής για να κρύψει τη γύμνια της Κυβέρνησης».
Εσωκομματικά προβλήματα
Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Στέφανου Ξεκαλάκη. Ο βουλευτής Αρκαδίας ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα υποστηρίζοντας πως υπονομεύει τις προσπάθειες για τη συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο βουλευτής μάλιστα είπε πως αν ο γραμματέας δεν μπορεί να υπηρετήσει τις αποφάσεις του συνεδρίου, να παραιτηθεί και υπενθύμισε, ότι πρόκειται για στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και της Φώφης Γεννηματά. Από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης απαντά σε μια αιχμηρή ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για λογικές μοιράσματος αξιωμάτων.
Ταυτόχρονα ζήτημα έχει προκύψει και με τους Παπανδρέου και Βενιζέλο και την συμμετοχή τους στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Ο μεν Παπανδρέου εξέφρασε την δυσφορία του γιατί δεν τον κάλεσαν επίσημα οι Γεννηματά και Θεοδωράκης. Ο δε Βενιζέλος συνεχίζει τη μοναχική πορεία υπεράσπισης του έργου του και ειδικότερα του PSI. Μόνο που η πορεία δεν είναι τόσο μοναχική πλέον. Στην εκδήλωση της Τρίτης ήταν εκεί ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννης Στουρνάρας. Με άλλα λόγια ήταν εκεί οι εκσυγχρονιστές. Παρόντες και τρεις εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Μανιάτης, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος και η Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Η κίνηση του Βενιζέλου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Χαριλάου Τρικούπη. Πως αν το ΠΑΣΟΚ κάνει το λάθος και συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι βέβαιο πως ο πληθωρικός πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη θα βγει… διαμαρτυρόμενος. Ως επικεφαλής; Αυτό είναι το πιθανότερο αυτή την ώρα, χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα