Η Συρία αποδέχεται τον διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της

«Ναι», είπε η Συρία στην πρόταση της Ρωσίας για υπαγωγή του χημικού οπλοστασίου της υπό διεθνή έλεγχο, κάτι που -εφόσον γίνει πραγματικότητα- θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες στρατιωτικής επέμβασης από τη Δύση!

Λίγο μετά τη  σχετική έκκληση από την πλευρά του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, ανέφερε πως η χώρα του συμφωνεί. Επιπλέον, εξήρε την προσπάθεια του Κρεμλίνου να «εμποδίσει την αμερικανική επίθεση».

«Ο υπουργός Λαβρόφ ανέλαβε πρωτοβουλία σχετικά με τα χημικά όπλα. Δηλώνω ότι η Συριακή Αραβική Δημοκρατία χαιρετίζει τη ρωσική πρωτοβουλία, παρακινούμενη από την ανησυχία της συριακής ηγεσίας για τις ζωές των πολιτών μας και την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και από την εμπιστοσύνη της στη σοφία της ρωσικής ηγεσίας, που προσπαθεί να εμποδίσει την αμερικανική επίθεση εναντίον του λαού μας», δήλωσε ο Μουάλεμ.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει από τη Δαμασκό και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, τονίζοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση, δεν θα υπάρξει επίθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα