«Η Πειραιώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας»

«Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Σταύρος Λεκκάκος στη διάρκεια εκδήλωσης στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης.

Πιο συγκεκριμένα, την εκτίμηση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα σταθεροποιηθεί μετά την ανακεφαλαιοποίησή του, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου της Τράπεζα Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος. Μιλώντας στην  ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Λεκκάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Όπως είπε, «η Τράπεζα Πειραιώς μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην ενίσχυση των ΜΜΕ, στην εξεύρεση λύσης για τα κόκκινα δάνεια και στην παροχή ρευστότητας στην αγορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ποσοστό άνω του 40% των μετοχών της Τρ. Πειραιώς ανήκει σε Έλληνες επενδυτές. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας εκτίμησε ότι μέσα στο 2016 θα υπάρξει πλήρης άρση των capital controls.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σ. Λαζαρίδης, δήλωσε ότι είναι σημαντική ημέρα για το Χρηματιστήριο, καθώς όπως συμβαίνει ιστορικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να παρέχει αυξημένη ρευστότητα στην αγορά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα