“Η παρέα του Μαξίμου καταστρέφει ότι έχει απομείνει”

Δριμεία ήταν η αντίδραση του Ποταμιού στις κυβερνητικές διαρροές ότι “η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι η τρόικα εσωτερικού που το μόνο που ξέρουν να υπηρετούν είναι το μνημόνιο”, μετά την αποχώρηση των τριών κομμάτων στη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα.

Η απάντηση από την Σεβαστουπόλεως ήταν σύντομη, αλλά εξόχως επιθετική: “Υπάρχει όντως μια τρόικα εσωτερικού που καταστρέφει σιγά-σιγά ότι έχει απομείνει από τη χώρα. Σε αυτή την τρόικα εσωτερικού είναι η παρέα του Μαξίμου, οι ακροδεξιοί συμπαραστάτες τους στους ΑΝΕΛ και όλο το παλαιοκομματικό συμφεροντολογικό σύστημα που πρόθυμα υπηρετεί το νέο καθεστώς. Με αυτή την τρόικα το Ποτάμι θα συγκρουστεί χωρίς έλεος. Γιατί τα συμφέροντα των πολλών πρέπει να μπουν επιτέλους πάνω από το σύστημά τους”.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του κόμματος στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ήταν επιθετικοί και όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης, “αυτό δεν είναι παράλληλο πρόγραμμα, αλλά παράλληλα ρουσφέτια”.

Για τους μετανάστες

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης φωτογράφισε τον Πάνο Καμμένο ως υπαίτιο που η κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει για τις ανάγκες των μεταναστών τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της χώρας και αναζητεί πρόχειρες και ατελέσφορες λύσεις στα ολυμπιακά ακίνητα.
Το θέμα ανέδειξε ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης, που επισκέφθηκε τις υπό διαμόρφωση εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όχι μόνον πρότεινε στον πρωθυπουργό τη χρήση των παλαιών στρατοπέδων που έχουν ήδη την κατάλληλη υποδομή, αλλά με την παρότρυνση και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας φάνηκε να υιοθετεί ως ιδανική αυτή τη λύση. «Και αντί να γίνει μια τέτοια κίνηση, βλέπουμε την κυβέρνηση να επιστρέφει σε παλιές και αποτυχημένες συνταγές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ την ίδια ώρα συνεργάτες του εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι «η μόνη εξήγηση για την υπαναχώρηση του Αλ. Τσίπρα είναι ο κ. Καμμένος και η ψηφοθηρική άρνησή του να συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος». «Εμείς όμως θα επιμείνουμε γιατί τα στρατόπεδα ανά τη χώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ επανέλαβε και μία ακόμη πρόταση που είχε κάνει στον κ. Τσίπρα ήδη από τον προηγούμενο Μάιο.

Τροπολογία

Τροπολογία με θέμα τη ρύθμιση επιμέλειας τέκνων κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού στο σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Η τροπολογία στοχεύει στην κατοχύρωση των τέκνων που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί πριν ή μετά τη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης.
Η τροπολογία στοχεύει στην κατοχύρωση των τέκνων που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί πριν ή μετά τη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης.
Τα τέκνα ομόφυλων που έχουν γεννηθεί ή υιοθετηθεί και συμβιώνουν με το ομόφυλο ζεύγος εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ποικίλα νομικά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης έννομης σχέσης τους με τον έτερο συμβίο ή συμβία.
Πιο συγκεκριμένα, ο σύμβιος ή η συμβία του νομικού ή φυσικού προσώπου δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία απέναντι στο τέκνο, ακόμη κι όταν ο φυσικός ή νομικός γονέας πεθάνει. Αντίθετα, στα ετερόφυλα ζευγάρια κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εφόσον δίνεται η δυνατότητα υιοθεσίας μετά τη σύναψη του συμφώνου συμβίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα τέκνα ομόφυλων ζευγών να απομακρύνονται από τους ανθρώπους, με τους οποίους έχουν μεγαλώσει κι έχουν γνωρίσει ως γονείς και να τους αναδέχονται κοντινοί συγγενείς.
Το Ποτάμι προτείνει με την τροπολογία που καταθέτει μία μερική έστω, όμως κρίσιμη κάλυψη του νομοθετικού κενού, όχι στο πεδίο της υιοθεσίας, αλλά στο πεδίο της επιμέλειας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.
Οι βουλευτές που κατέθεσαν είναι οι Ιάσων Φωτήλας, Γεώργιος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Χάρης Θεοχάρης Σπύρος Λυκούδης, Γεώργιος Μαυρωτάς, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και Γρηγόριος Ψαριανός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα