Η μεγάλη αντεπίθεση του ιταλικού ποδοσφαίρου

Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από την «περυσινή» αγωνιστική περίοδο. Η Γιουβέντους έφτασε στον τελικό του Champions League και, αν δεν είχε απέναντί της την υπέροχη Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε και των αστέρων της, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο, η επαναφορά της μετά το σκάνδαλο που οδήγησε στον υποβιβασμό και την οικονομική της καταστροφή, όχι μόνο αποδεικνύεται ολοκληρωτική, αλλά επιτεύχθηκε σε διάστημα ρεκόρ συμπαρασύροντας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και τις υπόλοιπες ιταλικές ομάδες.

 

Με αφορμή το επίτευγμα της Γιουβέντους, το ιταλικό ποδόσφαιρο βγαίνει στην αντεπίθεση και δείχνει να αναγεννιέται. Οι παραδοσιακές δυνάμεις του καμπιονάτο αρχίζουν να αναδύονται από την αφάνεια, κερδίζοντας το φετινό καλοκαίρι μεγάλες μάχες στο μεταγραφικό παζάρι και ενισχύοντας καθοριστικά τα ρόστερ τους. Δαπάνησαν σημαντικά ποσά και ανέβασαν το επίπεδό τους, δείχνοντας πως τη νέα σεζόν έχουν στόχο να πρωταγωνιστήσουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να «κτυπήσουν» τη Γιουβέντους για τον τίτλο του πρωταθλήματος, τον οποίο μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την «αφορμή» για τη διαφαινόμενη «αναγέννηση» του ιταλικού ποδοσφαίρου:

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η «γηραιά κυρία» του καμπιονάτο ενέταξε στο δυναμικό της πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ διατήρησε στο ρόστερ της τον Πολ Πογκμπά, τον οποίο πολιορκούσαν με κάθε τρόπο τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Απέκτησε τον Πάουλο Ντιμπαλά, από την Παλέρμο, με 32 εκατομμύρια ευρώ, τον οποίο διεκδικούσαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Πήρε επίσης τον Κροάτη Μάριο Μάντζουκιτς από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έναντι 19 εκατομμυρίων, ο οποίος πέτυχε 25 γκολ στην περυσινή Primera. Αποκτήθηκε επίσης ο Σιμόνε Ζάζα από τη Σασσουόλο, με 18 εκατομμύρια, ο Ρομπέρτο Περέιρα από την Ουντινέζε, με 14 εκατομμύρια, ο Γκουίζο Βαντάλα ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Νέτο, ως ελεύθερος από τη Φιορεντίνα και ο διεθνής Γερμανός μέσος, Σάμι Κεντίρα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

ΙΝΤΕΡ

Η πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην τεχνική ηγεσία επαναπροσδιόρισε τον στόχο και την προοπτική των «νερατζούρι». Η διοίκηση του Έρικ Τοχίρ προχώρησε στην απόκτηση του Στέφαν Γιόβετιτς, με τη μορφή του δανεικού από τη Μάντσεστερ Σίτι, του Μάρτιν Μοντόγια, επίσης ως δανεικού, αλλά από την Μπαρτσελόνα, του Τζόναθαν Μπιαμπιανί, που ήταν ελεύθερος, του Βραζιλιάνου στόπερ Μιράντα, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, του Γάλλου Τζόφρι Κοντογκμπιά από τη Μονακό, με 30 εκατομμύρια και του Τζέλσον Μουρίγιο από τη Γρανάδα, με 8 εκατομμύρια.

 

ΜΙΛΑΝ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μίλαν, η οποία παρουσιάζει σαφή διάθεση ανάκαμψης, επενδύοντας σε πολύ σημαντικούς παίκτες. Οι «ροσονέρι» προχώρησαν στην απόκτηση του Αλέσιο Ρομανιόλι από τη Ρόμα, δίνοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Απέκτησαν τον μεγάλο σκόρερ της Σεβίγια, τον Κολομβιανό Κάρλος Μπάκα, έναντι 30 εκατομμυρίων. Πήρε τον Αντρέα Μπαρτολάτσι, επίσης από τη Ρόμα, με 20 εκατομμύρια. Κινήθηκε δυναμικά και άρπαξε από τα χέρια των αγγλικών ομάδων τον Βραζιλιάνο άσο της Σαχτάρ, Λουίζ Αντριάνο, με το ποσό των 8 εκατομμυρίων, ενώ πρόσθεσε στο δυναμικό της και τον ελεύθερο από την Πάρμα, Χοσέ Μάουρι.

 

Οι τρεις «μεγάλοι» δεν είναι οι μοναδικοί που ανέβασαν το «κοντέρ» και μαζί το επίπεδό τους. Η Φιορεντίνα επένδυσε στην απόκτηση του Μάριο Σουάρεζ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, δίνοντας 15 εκατομμύρια ευρώ. Η Λάτσιο κινήθηκε στο βελγικό πρωτάθλημα, το οποίο παράγει παίκτες, αποκτώντας τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς από τη Γκενκ, με 9 εκατομμύρια. Η Νάπολι προχώρησε σε περισσότερες κινήσεις, αποκτώντας τον Βλαντ Κίρικες από την Τότεναμ, με εφτά εκατομμύρια, τον Βραζιλιάνο επιθετικό Άλαν από τη Σαχτάρ με 11,5 εκατομμύρια και τον Πέπε Ρέινα από την Μπάγερν Μονάχου, με το συμβολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων.

 

Η Σαμπντόρια ενισχύθηκε με τον Φερνάντο από τη Σαχτάρ, δίνοντας 8 εκατομμύρια, και τον Κολομβιανό Λουίς Μουριέλ από την Ουντινέζε, με 10,5 εκατομμύρια. Η Σασσουόλο δαπάνησε 7 εκατομμύρια για την απόκτηση του Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ από την Τσεζένα, ενώ πήρε και τον Ντομένικο Μπεράρντ από τη Γιουβέντους, με 10 εκατομμύρια. Η Ρόμα, που είναι πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια, απέκτησε δανεικό τον Πολωνό πορτιέρο της Άρσεναλ, Βόιτσεκ Σέζνι, και τον Λεάντρο Παρέδες από την Μπόκα Τζούνιορς με 4,5 εκατομμύρια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα