«Η εντολή του λαού είναι η παραμονή στο ευρώ»

Την ανάγκη για πατριωτικές και όχι κομματικές λύσεις στο ζήτημα της Ελλάδας διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την στιγμή που ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι του αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδας για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος: «Η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη γιατί αυτά είναι αλληλένδετα. Κι αυτό είναι κάτι, το οποίο με δεσμεύει και εμένα. Και θα κάνω ό,τι μου αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος».
Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ των πατριωτικών λύσεων: «Πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές σε αυτή την υπόθεση. Ξέρω βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά την Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μια συμβολή μεγάλη, έστω και με τον λόγο σας σε αυτές τις πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».
Στα όρια
«Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω στα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου» δήλωσε στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο ρόλος του Προέδρου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού και την σύνθεση της Βουλής».
Μάλιστα, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι του αναλογεί, εντός και εκτός Ελλάδος και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι η Ευρώπη αναλογίζεται και τις δικές της ευθύνες σ΄ αυτήν την προσπάθεια, γιατί η λύση που πρέπει να προκύψει θα πρέπει να είναι λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις δικές μας υποχρεώσεις αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει η Χώρα, για να μπορέσει να φύγει απ΄ αυτήν την εφιαλτική περίοδο στην οποία έχει περάσει.
Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι όσο πιο αρραγές είναι το εσωτερικό μέτωπο σ’ αυτόν τον αγώνα, τόσο καλύτερα για τον τόπο και την διαπραγματευτική του δύναμη, και πρόσθεσε «Θα προχωρήσουμε ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις», ενώ παρατήρησε ότι «το να υπάρχουν πολιτικές διαφορές είναι το λίπασμα που τρέφει το δέντρο της Δημοκρατίας».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί οι όποιες πολιτικές διαφορές να αγνοούν τον βασικό στόχο και εξέφρασε την βεβαιότητά του, γνωρίζοντας την υπευθυνότητα όλων των πολιτικών αρχηγών των δημοκρατικών δυνάμεων, ότι σ΄ αυτόν τον τομέα θα πορευθούμε όλοι ενωμένοι.
Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η εξής: «Ο τόπος έχει ανάγκη από μια πατριωτική λύση. Πρέπει να παραμερίσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες και να συνεργαστούμε. Στη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέμεινα στην ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ταυτιστούν με κάποιες από τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης τότε θα διευκολύνουν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση. Υπάρχουν πράγματα στα οποία διαφωνούμε με την κυβέρνηση και είναι πολλά. Δεν είναι όμως η ώρα να σταθούμε σε αυτά. Πιστεύω ότι αυτό το Κοινοβούλιο μπορεί να δώσει μια λύση. Μια λύση μέσα στην Ευρώπη. Δε δεχόμαστε τα τελεσίγραφα που μας έρχονται από το εξωτερικό και θέλουμε να παραμερίσουμε τους συντηρητικούς κύκλους που αποκτούν ενισχυμένη φωνή στην Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια πειστική πρόταση από την ελληνική πλευρά που θα αγκαλιάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα