Η ΓΣΕΕ στα υπόστεγα, το ΠΑΜΕ στους δρόμους!

Σύμμαχος της κυβέρνησης ήταν ο καιρός ο οποίος διάλυσε την πορεία της ΓΣΕΕ πριν καν αυτή ξεκινήσει! Η έντονη βροχόπτωση στο Λεκανοπέδιο φαίνεται πως πτόησε τους… αγωνιστές. Αλλά όχι όλους καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή.

Σχεδόν απολογητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος μίλησε στον Real Fm τονίζοντας πως «το πρώτο θύμα των καιρικών συνθηκών ήταν η πορεία. Αυτές οι πολιτικές φαίνεται βρήκαν και σύμμαχο τον καιρό».
Από την άλλη όμως, στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική.
Στην Αθήνα, μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση παρά τη δυνατή βροχή. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στη Βουλή, τότε έφευγαν οι τελευταίοι διαδηλωτές από την Ομόνοια.
Στην κεφαλή της πορείας ήταν πανό με το σύνθημα του ΠΑΜΕ «Ψηλά το κεφάλι, στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα». Συνθήματα όπως: «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» και «Σιγή νεκροταφείου δε θα επιβάλουν, μπροστά τους θα μας βρουν ό,τι και να κάνουν» δόνησαν την ατμόσφαιρα.
Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία διαδηλωτών και στον Πειραιά υπό καταρρακτώδη βροχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα