Η «Αποστολή» τώρα κοντά και στους αγρότες

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα οι δραστηριότητες του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».Έτσι τώρα προχωρεί στην εφαρμογή ενός νέου πιλοτικού αναπτυξιακού προγράμματος ενίσχυσης συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων αγροτών.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης, μηχανολογικού εξοπλισμού, μάρκετινγκ κλπ. χρηματοδοτώντας αναπτυξιακές δράσεις σε ποσοστό έως 100% με ανώτερο όριο χρηματοδότησης το ποσό των €10.000. Η δράση αυτή ξεκινάει πιλοτικά στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής-Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ανταποδοτικά θα ζητηθεί από τις ομάδες των παραγωγών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, να διαθέσουν το 10% της αξίας της ενίσχυσης σε είδος από την παραγωγής τους, να δοθεί ως δωρεά σε ένα τοπικό ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας. Με τον τρόπο αυτό τα οφέλη της βοήθειας θα είναι διπλά τόσο για τις ομάδες των παραγωγών όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και τα κοινωνικά ιδρύματα που λειτουργούν σε αυτές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα