Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των Γάλλων δημοσιογράφων

Η AQMI, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Αφρική, ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία των δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο Μάλι με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύτηκε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο της Μαυριτανίας.

Η ανάληψη της ευθύνης από την ισλαμιστική οργάνωση δεν ξάφνιασε πάντως το  Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς την χαρακτήρισε «αναμενόμενη», αν και όπως σημειώνει το Παρίσι βρίσκεται ακόμη στη φάση της επιβεβαίωσης της πληροφορίας.

Στην ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Sahara Medias, η ομάδα αναφέρει ότι η δολοφονία «έγινε σε απάντηση στα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Γαλλία κατά των πολιτών του Μάλι και στο έργο των αφρικανικών και των διεθνών δυνάμεων κατά των μουσουλμάνων του Αζαουάντ».

Η οργάνωση χαρακτηρίζει τη δολοφονία «το ελάχιστο αντίτιμο που οφείλουν να καταβάλουν (ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά) Ολάντ και ο λαός του για την νέα τους εκστρατεία».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Sahara Medias, η μονάδα των μαχητών της ομάδας που διέπραξε τους φόνους αυτούς είναι αυτή του Αμπντελκρίμ Τάργκι, ενός Τουαρέγκ που πρόσκειτο σε έναν από τους κύριους ηγέτες της Aqmi στο Μαλί, τον Αμπού Ζέιντ, ο οποίος σκοτώθηκε στις αρχές του έτους κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού του Τσαντ και του γαλλικού στρατού στον ορεινό όγκο του Ιφόγας στο βορειοανατολικό άκρο του Μαλί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα