Ευκαιρία η δεξαμενή του 39%

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούν όλοι και ήδη ο θρίαμβος του «ΟΧΙ» οδηγεί σε αλλαγή σελίδας τη ΝΔ μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό ήταν κάτι που ικανοποίησε το Ποτάμι. Και αυτό διότι πέρασε στην κοινωνία, ότι υπεύθυνος για την ήττα του «ΝΑΙ» ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και το παλαιό πολιτικό προσωπικό. Έτσι το Ποτάμι παρά το γεγονός ότι εκτέθηκε ανοικτά στην προεκλογική διαδικασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε καθημερινή βάση να έχει παρουσιάσεις σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, εν τούτοις δεν χρεώθηκε την ήττα, αφενός μεν διότι ο ίδιος ο Θεοδωράκης απέφυγε να παραστεί στις συγκεντρώσεις του «ΝΑΙ», αφετέρου δε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα συνεχή διαγγέλματα του Σαμαρά.
Τώρα το Ποτάμι, όπως λένε στην Σεβαστουπόλεως δεν πρόκειται να συνεχίσει να «χαϊδεύει» την κυβέρνηση Τσίπρα και σκοπεύει να τηρήσει σαφώς πιο σκληρή γραμμή σαν αντιπολίτευση, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το κενό εξουσίας στη ΝΔ, η οποία πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει με τα εσωκομματικά της σύντομα.
Όπως λένε συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη «εμείς δεν κρύβουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας, ούτε έχουμε υπογράψει κάποιο μνημόνιο για να μας κατηγορούν. Είμαστε φιλοευρωπαϊστές, αλλά θέλουμε πρωτίστως να κάνουμε μόνοι μας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δίχως να το απαιτούν οι δανειστές».
Στο Ποτάμι από την Κυριακή το βράδυ σχεδιάζουν την δική τους αντεπίθεση με στόχο να προσελκύσουν όσο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από αυτό το 39% που ψήφισαν υπέρ του «ΝΑΙ» και οι θέσεις τους είναι πολύ κοντά. Και αυτό διότι η μεν ΝΔ είναι σε ιδιαίτερη κατάσταση, ενώ όσο ο Βενιζέλος έχει συχνές παρουσίες, τόσο αποδυναμώνει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το 39% είναι πραγματικά μία μεγάλη δεξαμενή και στο Ποτάμι είναι αποφασισμένοι να την διεκδικήσουν με κάθε τρόπο. Με αυτό το σκεπτικό δεν σημαίνει ότι αφήνουν προίκα στον ΣΥΡΙΖΑ το υπόλοιπο 60%. Απλά θεωρούν ότι όλοι αυτοί που πανηγύρισαν με το «ΟΧΙ» που ψήφισαν, σύντομα θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα, καθώς είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους πάνω στην πρόταση Γιούνκερ. Δηλαδή την πρόταση που υποτίθεται ότι απέρριψαν οι πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα