Εξομάλυνση και στους υποβιβασμούς!

 

Ο κύριος Κουτσοκούμνης και οι… «αόρατοι» και μάλλον άσχετοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο άνθρωποι που ορίστηκαν στην «επιτροπή εξομάλυνσης» τι έχουν να πουν για όλα αυτά που ακούγονται εδώ και κάποιες ώρες; Ή μήπως δεν έχουν πάρει χαμπάρι και ασχολούνται με μωράκια;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επερχόμενο Δ.Σ. της Super League θα συζητηθούν οι εισηγήσεις των εταιριών Deloitte και PwC που ασχολούνται με τα φορολογικά και τα οικονομικά των ποδοσφαιρικών συνεταιρισμών, εισηγήσεις που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, αλλά στη Λίγκα έχουν μάθει με κάθε λεπτομέρεια τι προτείνουν!

Η εισήγηση, λοιπόν, είναι μία και βασική. Πρωτάθλημα Super League 12 ομάδων με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται (τέσσερις γύροι, Play Off με τη συμμετοχή των έξι πρώτων κτλ). Αυτή η λύση είναι μάλλον φυσιολογική και η «Α» είχε κάνει αντίστοιχη εισήγηση πέρσι τέτοιο καιρό. Αλλά προσοχή! Όχι να αλλάξουν οι ισορροπίες στα μισά της σεζόν!

Οι διαρροές μιλούν για επιμονή του Χρήστο Πανόπουλο κι άλλων ΠΑΕ για άμεση δρομολόγηση μίας τέτοιας κατάστασης, δηλαδή τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων  φέτος και όχι δύο) και άλλων τεσσάρων του χρόνου. Είναι δυνατόν στα μισά της χρονιάς να συμβεί κάτι τέτοιο; Δεν χρειάζεται καν να πούμε πως είναι εξωφρενικό. Εκτός του ότι καταδικάζονται οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ουρά, έχουμε και αλλοίωση του πρωταθλήματος, αφού σε πολλά ματς συγκεκριμένοι σύλλογοι έπαιξαν για την ισοπαλία ή βολεύτηκαν με αυτή, ενώ αν γνώριζαν πως υποβιβάζονται τέσσερις, θα έπαιζαν σίγουρα διαφορετικά.

Στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά και δεν θα πρέπει να προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη αν δούμε μετατροπή του καταστατικού στα μισά της περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα