«Εξηγήσεις» Μαξίμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Πολύς λόγος έχει γίνει για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το ποιες επιπτώσεις θα επέλθουν με την ψήφισή του, ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών.

Σε αυτό το σκηνικό και προφανώς σε μία προσπάθεια κατευνασμού των «ανησυχιών» που έχουν προκύψει πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν καταρχάς ότι η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Ειδικά με το επίδικο ζήτημα των πλειστηριασμών οι κυβερνητικοί κύκλοι εξηγούν ότι ο Κώδικας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016. Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Σημειώνεται επίσης ότι η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο, ενώ μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από το Μαξίμου διαρρέεται ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν εξάλλου σε ανακοίνωση σχετική με τους πλειστηριασμούς που έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση αύριο με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα