Εξεταστική από την ΟΝΕ ως σήμερα

Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία και μάλιστα από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα, ζητά η Φώφη Γεννηματά, με το ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει τις σχετικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα.
Δεδομένου δε, ότι δεν έχει αρκετά μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να καταθέσει το σχετικό αίτημα μόνη της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ζητά την ‘συναίνεση’ –στην πραγματικότητα την συνυπογραφή της πρότασης από βουλευτές- των άλλων κομμάτων.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά, περιλαμβανόταν όμως στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά το Σάββατο, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή. Σηκώνοντας το γάντι όσων «συκοφαντούν κατά συρροή και αρκετές φορές κατά παραγγελία και μιλούν για εξεταστικές επιτροπές», όπως είπε, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να συμφωνήσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πώς φτάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί ΝΔ την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που –όπως είπε- μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όλα στο φως

«Όλα στο φως», είναι το σύνθημα της Χαριλάου Τρικούπη, που προκαλεί τώρα όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να αποτυπωθεί η αλήθεια, να τη συνυπογράψει. «Όποιος όμως αρνηθεί, δεν έχει δικαίωμα να ψελλίζει περί διαφάνειας», λένε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως ΠΑΣΟΚ δεν φοβούνται τίποτα και είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία να ερευνήσουν τα πάντα από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα, αλλά και δεν θα ανεχθούν νέες επιθέσεις και υπονοούμενα για αδιαφάνεια από όποιον δεν συνυπογράψει την έρευνα.
Όσο για τα αιτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης για διάλογο και εθνική συνεννόηση, λένε ‘ναι’, αρκεί αυτά να επιχειρούνται στη Βουλή, με ανοιχτές διαδικασίες και καθαρές προτάσεις. Αφήνουν έτσι αιχμές για ‘στημένες καταστάσεις’ από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, στο τελευταίο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Πυρά κατά Τσίπρα

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.
«Πρώτη φορά ακούω πρωθυπουργό να ασχολείται με το τι θα κάνει η αντιπολίτευση αντί να μας πει τι θα κάνει η κυβέρνησή του», ήταν το πρώτο σχόλιο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά στάθηκε στην αναφορά του πρωθυπουργού για τη συνεργασία Σοσιαλιστών – Αριστεράς στην Πορτογαλία καθώς και για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωομάδα των σοσιαλιστών, τονίζοντας:
Ενώ οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την “αριστερά” να αγκαλιάζει την ακροδεξιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα