«Εξαφανισμένος εδώ και 3,5 χρόνια ο Καμίνης»

Για… απουσία του Γιώργου Καμίνη από τα κοινά της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της δημαρχικής του θητείας μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Aplha. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «είναι άφαντος ο Καμίνης εδώ και 3,5 χρόνια» ενώ υπογράμμισε ακόμα πως «δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βυθίζεται στη μιζέρια και την παρακμή και να γίνεται απωθητική».

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aplha, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε: «Δεν μπορώ να ακούω επιχειρήματα του τύπου νοικοκύρεψα τα οικονομικά του Δήμου γιατί ο δήμος της Αθήνας δεν  είναι  το δημαρχείο. Κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε από τα γραφεία να σηκώσουμε τα μανίκια και να πάμε δίπλα στο πρόβλημα. Η σημερινή αρχή έχει πάει δίπλα στον έργα τη καθαριότητας να δει πως κάνει τη δουλειά του; Έχει δει αν η λακκούβα που έδωσε εντολή να φτιαχτεί αν φτιάχτηκε; Όχι παντού είναι απούσα. Και όχι σήμερα που δήθεν εμφανίζεται για προεκλογικούς λόγους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι η Αθήνα δεν είναι το κέντρο της, είναι μια πόλη, μια γειτονιά. «Αυτό που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Να χωρίσει μικροπεριοχές στην Αθήνα και να γκετοποιήσει τις καταστάσεις. Να έχει παραδώσει  σε μαφίες ορισμένα κομμάτια της πόλης όπως έχει συμβεί πχ στην Κυψέλη στον Αγ. Παντελεήμονα στον Κολωνό», είπε, σχολιάζοντας τη θητεία του Γιώργου Καμίνη.

«Ο δήμαρχος πρέπει να έχει τις κατάλληλες γνωριμίες στο εξωτερικό και να κάνει σωστή διπλωματία πόλεων για να βγάλει την Αθήνα από την στασιμότητα. Έφτασα εκεί που έφτασα δουλεύοντας σκληρά για αυτό ακριβώς ξέρω και από τα αλώνια και από τα σαλόνια . Γι’ αυτό ξέρω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό και εκπροσωπώ την χώρα και δίνω γόητρο και κύρος και ξέρω πω σαν είμαι στο πεζοδρόμιο δίπλα στον άνθρωπο και να λύνω το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Τι είπε για την υποψηφιότητά του

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως «όταν μένεις  σε μία πόλη και βλέπεις ότι έχει δυνατότητες και τα προβλήματα συσσωρεύονται αντί να επιλύονται κάποια στιγμή είτε από αγάπη είτε από οργή και αγανάκτηση, γιατί εσύ ξέρεις ότι μπορείς να βοηθήσεις και να δώσεις λύσεις λες ως εδώ και δεν παρέκει. Λες ότι πρέπει να μπω στη μάχη. Τα προβλήματα στην  Αθήνα δυστυχώς παραμένουν.  Στα 3,5 χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής τα προβλήματα αντί να επιλύονται  έχουν πολλαπλασιαστεί».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Το θέμα δεν είναι να λες μεγαλεπήβολα προγράμματα ούτε να τάζεις λαγούς με πετραχήλια. Τα πράγματα έχουν να κάνουνε με την καθημερινότητα μας. Αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα έχουν να κάνουν με το νοικοκυριό στην πόλη όχι με λογιστικά τερτίπια».

«Φως παντού»

Αναφορικά με τον φωτισμό της Αθήνας και την εγκληματικότητα, σημείωσε: «Δεν είναι  δυνατόν να σπάνε τα φώτα,  να καίγονται τα φώτα και να μην υπάρχουν λαμπτήρες για να αντικατασταθούν και να βυθίζεται συνεχώς η Αθήνα στο σκοτάδι. Όπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει ανασφάλεια, υπάρχει παραβατικότητα υπάρχει έγκλημα» και συμπλήρωσε «Αν αντικατασταθούν οι συμβατικοί λαμπτήρες με τους οικολογικούς θα υπάρχουν άμεσα την επόμενη κιόλας ημέρα μείωση των εξόδων κατά 45% Από αυτά το 20% θα πάει στην εταιρεία (που θα πλειοδοτήσει)  και θα αλλάζει αυτόματα τους λαμπτήρες και θα τοποθετεί φωτισμό εκεί που ακόμη που δεν υπάρχουν. Θα σταματήσουν πια να υπάρχουν σκοτεινά πάρκα και δρόμοι. Φως παντού».

«Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βυθίζεται στη μιζέρια»

Σε άλλο σημείο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αφήσει την πόλη να βυθίζεται στη μιζέρια και την παρακμή και να γίνεται απωθητική. «Υπάρχουν τρόποι να  παρέμβουμε και οι τρόποι αυτοί δεν είναι να παραδίδει επί 3,5 μήνες την πλ. Συντάγματος στα τσαντίρια και στις σκηνές και στα σπασμένα μάρμαρα ούτε να φεύγουν οι τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία και να υπάρχουν όλα αυτά τα διαφυγόντα κέρδη Και έρχεται σήμερα ο ιδιώτης γιατί ιδιώτης κάνει αυτά που δεν έκανε ο δήμος και αποκαθιστά τις ζημιές στην πλ. Συντάγματος», ανέφερε.

«Είμαι αντισυστημικός»

Τέλος, όπως είπε «είμαι αντισυστημικός. Αυτή είναι η διαφορά μου. Το σύστημα δίνει τα ρέστα του για να διατηρήσει τη σημερινή δημοτική αρχή. Δέστε το σύστημα και τα μέσα του για να καταλάβετε ποιον υποστηρίζουν για να καταλάβετε ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα και ποιος όχι».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα