Ενός κακού μύρια έπονται…

Σοκ και δέος… προκάλεσε στον Ολυμπιακό το ισόπαλο αποτέλεσμα που απέσπασε η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν από τη μαχητικότητα και την οργάνωση που παρουσίασαν στο παιχνίδι τους οι «κιτρινόμαυροι», με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ και να καταφέρουν με δυσκολία την ισοφάριση, χάνοντας σημαντικό ποσοστό από το πλεονέκτημα που είχαν για την πρόκριση.

Ωστόσο, η ισοπαλία, με την οποία αμφισβητείται η συνέχιση της πορείας τους στον θεσμό, δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε για τον τεχνικό των Πειραιωτών, Βίτορ Περέιρα. Πρώτα απ’ όλα, ο Πορτογάλος δέχθηκε για πρώτη φορά τα «πυρά» της κριτικής, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από το εσωτερικό της ομάδας. Στον Ολυμπιακό διακατέχονται από μία ιδιαίτερη νοοτροπία, η οποία δεν ανέχεται το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα, πολύ δε περισσότερο σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ντέρμπι για το πρεστίζ. Στον Πειραιά περίμεναν μία δυνατή εμφάνιση και ένα μεγάλο σκορ απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αντί γι’ αυτό, είδαν την ομάδα τους να κινδυνεύει ακόμη και με ήττα, παραχωρώντας τελικά μία ισοπαλία, με την οποία μπαίνουν σε περιπέτειες και αγωνίες… εκτός προγράμματος!

Εκτός των παραπάνω, το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό επεφύλασσε και δύο τραυματισμούς. Ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Φελίπε Σαντάντα αντικαταστάθηκαν με προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή τους στο ματς με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από τις εξετάσεις που θα υποβληθούν, ενώ μην ξεχνάμε πως ακολουθούν και τα ματς με την ουκρανική Ντνίπρο, για το Europa League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα