Ενθουσιασμός για τους «Καρμενσίτας»

Με χαμόγελα, συνεχόμενα χειροκροτήματα, επιφωνήματα ενθουσιασμού και πολύ χορό, υποδέχθηκαν οι μικροί φίλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τους πολύχρωμους «Καρμενσίτας», την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παραγωγής, στο Θέατρο Ολύμπια.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗΗ νέα παραγωγή της ΕΛΣ για παιδιά, τα είχε όλα: μπαλέτο, λυρικό τραγούδι, φαντασμαγορικά κοστούμια και εντυπωσιακά σκηνικά, μαγικούς χορευτές, υπέροχους μονωδούς και την παιδική χορωδία της ΕΛΣ που «έσκισε». Ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος, που έκανε τους μικρούς θεατές και, κυρίως, τις επίδοξες μελλοντικές μπαλαρίνες να πεταχτούν από τις θέσεις τους και να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής του Ζωρζ Μπιζέ από την «Κάρμεν», ακολουθώντας με τον δικό τους τρόπο τα βήματα της χορογραφίας της Μαρίας Κουσουνή.

Οι «Καρμενσίτας» είναι μια παράσταση για τη χαρά τη ζωής, το σύντομο του βίου και την ανάγκη να επενδύουμε στις αξίες που μας φέρνουν κοντά: τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Διαδραματίζεται ένα κυριακάτικο πρωινό σε ένα πάρκο, όπου μια παρέα παιδιών, ένα τάγμα προσκόπων και ηλικιωμένοι επισκέπτες συναντώνται και μοιράζονται τη χαρά της ζωής.

Με όχημα τη διάσημη μουσική που έγραψε ο Ζωρζ Μπιζέ για την «Κάρμεν», οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ και διακεκριμένοι μονωδοί θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της αθωότητας, μέσα από μια πολύχρωμη, αστεία αλλά και συγκινητική παράσταση. Η χορογραφία της Μαρίας Κουσουνή βασίζεται στις τεχνοτροπίες του μπαλέτου, ενσωματώνοντας παράλληλα και το σύγχρονο χορευτικό λεξιλόγιο, σε μια παράσταση γεμάτη από την ενέργεια των παιδιών.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗΓια τη δημιουργία της παράστασης συνεργάστηκε μια πολυμελής ομάδα διακεκριμένων συντελεστών. Την μουσική διεύθυνση μοιράζονται οι Χρύσανθος Αλισάφης, Ραφαήλ Πυλαρινός, Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ την ενορχήστρωση και την διασκευή της μουσικής του Μπιζέ ανέλαβε ο Γιάννης Μπελώνης. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Ευκλείδη και οι στίχοι των τραγουδιών της Αιμιλίας Βασιλακάκη. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Συμμετέχουν η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι, το Corps de Ballet και Μονωδοί της ΕΛΣ. Στις παραστάσεις του Σαββάτου και Κυριακής συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα